Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Uspješne prve transakcije na blockchain platformi Batavia Istaknuto

Uspješne prve transakcije na blockchain platformi Batavia
Batavia, globalna blockchain trgovinska platforma koju je zajednički razvio konzorcij u sastavu Bank of Montreal (BMO), CaixaBank, Commerzbank, Erste Group, IBM i UBS, uspješno je završila svoje prve pilot transakcije s korporativnim klijentima.
 
Inicijalne transakcije uključile su trgovanje automobilima iz Njemačke u Španjolsku te tekstilnim sirovinama za proizvodnju namještaja iz Austrije u Španjolsku.
 
Te transakcije označavaju važan korak u formiranju Batavie kao otvorenog ekosustava koji je izgrađen na IBM Blockchain platformi, pa kažu kako ima potencijal u potpunosti promijeniti korisničko iskustvo klijenata pružanjem digitalnog i automatiziranog načina uređenja, osiguravanja i financiranja transakcija međunarodne trgovine. Pilot transakcije su provedene s različitim načinima prijevoza, zemljopisnim područjima i trgovačkim partnerima svih veličina, naglašavajući sposobnost Batavia-e da razvrsta i upravlja različitim vrstama transakcija.
 
U pokrivanju cjelokupnog procesa trgovine, Batavia obuhvaća zatvaranje trgovinskih sporazuma i izvršenje pametnih plaćanja, što se automatski može pokrenuti određenim događajima u opskrbnom lancu i biti zabilježeno u blockchainu. Platforma je u stanju integrirati alate za pronalaženje i praćenje te upravljanje rizicima, a koji se mogu povezati s ključnim događajima u lancima opskrbe i signalima IoT uređaja, dogovorenim između kupca i prodavatelja. Ove i mnoge druge Batavia značajke pomažu uspostavi platforme za potrebe financiranja trgovine kao čvrst temelj za budućnost trgovinskog financijskog ekosustava.
 
'Prve žive transakcije koje uključuju korporativne klijente označavaju važan korak u razvoju Batavie i naglašavaju ogroman potencijal ove globalne trgovinske platforme. Erste Group zahvaljuje svom korporativnom klijentu Lenzing AG i njihovoj podružnici Lenzing Fibers GmbH, kao i svom dragom Batavia sudioniku banci CaixaBank, za uspješnu suradnju na jednoj od tih pilot transakcija. Iako su potrebni ključni koraci prije nego što je u potpunosti integrirana u našu ponudu za poslovne korisnike, Batavia već daje još jedan dobar primjer kako mi u Erste banci primjenjujemo inovativne nove tehnologije kako bi našim klijentima - uključujući i one u korporativnom sektoru - pružili rješenja koja daju više izbora, transparentnosti i učinkovitosti ", rekao je Patrick Götz, Voditelj korporativnih protoka poizvoda Erste Group Bank AG iz Beča. 
na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next