Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Kanađani kupili hrvatsku softversku tvrtku IN2 grupa Istaknuto

Kanađani kupili hrvatsku softversku tvrtku IN2 grupa

Kanađani kupili hrvatsku softversku tvrtku IN2 grupa

Tvrtka Vela Operating Group, u vlasništvu kompanije Constellation Software Inc., preuzela je hrvatskog proizvođača softvera i pružatelja informatičkih usluga, IN2 grupu.

Time će se 650 zaposlenika iz 12 regionalnih tvrtki IN2 grupe pridružiti kanadskoj tvrtki koja posluje na 5 kontinenata u više od 200 tvrtki te zapošljava oko 13.000 ljudi.

Rješenja i usluge IN2 grupe pokrivaju različita područja poslovanja u javnom i financijskom sektoru, osiguranju, zdravstvu, poslovnom sektoru, veterini i nude softverska rješenja za sve industrije.

Mike Byrne, izvršni direktor tvrtke Aquila Software, komentirao je: „Preuzimanje tvrtke IN2 predstavlja dodatni korak u našoj stalnoj posvećenosti IT rješenjima koje pružamo korisnicima. Oduševljeni smo kvalitetom ljudi i klijenata koje nam donosi IN2. Ono što je tvrtka IN2 ostvarila u posljednjih 25 godina doista je iznimno te se nadamo da ćemo buduće poslovne uspjehe i daljnji rast temeljiti na njihovim postignućima u regiji.”

Ante Mandić, osnivač tvrtke i predsjednik Uprave IN2 izjavio je: „IN2 je jedna od prvih velikih hrvatskih, isključivo softverskih tvrtki. Svojim rastom sudjelovali smo u stvaranju IT tržišta i trendova u industriji te smo svojim rješenjima u privatnom i javnom sektoru kroz ovih 25 godina ostavili trag. Moja je želja da IN2 u sljedećim godinama postane globalna tvrtka u pravom smislu riječi i vjerujem da je naš novi vlasnik i strateški partner tvrtka Constellation Inc. pravi izbor za tu novu veliku etapu tvrtke. Htio bih dodati još nešto, jednako važno - naši klijenti na hrvatskom tržištu i u regiji i dalje će biti u središtu naše pozornosti.“

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next