Logo
Ispiši ovu stranicu

Smotra Sveučilišta u Zagrebu: Nove tehnologije u programima hrvatskih fakulteta Istaknuto

Smotra Sveučilišta u Zagrebu: Nove tehnologije u programima hrvatskih fakulteta
Na ovogodišnjoj Smotri Sveučilišta u Zagrebu brojni fakulteti imali su priliku predstaviti svoj program srednjoškolcima, maturantima koji upravo odlučuju o svom smjeru u budućem obrazovanju kao i životnom usmjerenju.
Obišli smo vodeće fakultete u Hrvatskoj čiji je zadatak upoznati mlade ljude sa IT svijetom te svojim studentima nude brojna usmjerenja u specifična polja jednog od najbrže rastućih sektora.
 
FER, kod nas poznat po svojoj poziciji u obrazovanju, buduće studente privlačio je uzbudljivim sadržajima kako bi zainteresirao potencijalne buduće studente, no anti-stress loptice bile su izraženi detalj koji sigurno nije prošao nezapažen kod znatiželjne mladeži.
preuzmi 2
FOI, fakultet smješten u Varaždinu, okrenuo se virtualnom prikazu te su znatiželjnima pružili priliku vidjeti stvarnost pomoću  HoloLens naočala i sličnog hardvera budućnosti za čije nadolazeće vrijeme pripremaju studente, kako u informacijskom, tako i poslovnom smjeru, ovisno o željama i potrebama studenata.
preuzmi 1
RIT je na ovogodišnjoj smotri svoje prednosti istaknuo u razvoju znanja na području STEM tehnologija te svoje studente od prvoga dana osposobljava za međunarodno tržište rada zahvaljujući komunikaciji između RIT-ovih kampusa u drugim državama poput izvornog u SAD-u, kao i u Dubaiu kako bi njihovi studenti došli u kontakt sa što većim i raznolikijim znanjem na području IT tehnologija koje će im dobro doći prilikom zapošljavanja.
 
Veleučilište Velika Gorica vjeruje u razvoj i potrebu mladih sa znanjem razvoja i održavanja softvera te poslovnih procesa koji su u IT sektoru svakodnevnica. Svoje najbolje studente nagrađuju olakšicama kod plaćanja dijela troškova studiranja. Tu je naravno i međunarodna suradnja s drugim visokoobrazovnim ustanovama drugih zemalja te uključuje obavljanje prakse u inozemstvu.
 
VsiTe svojim budućim studentima osigurava najmodernije trendove u IT industriji, a njegov se nastavni program prilagođava na godišnjoj razini te uvijek ostaje svjež i aktualan. Student ima na raspolaganju i svoje prijenosno računalo sa svim alatima potrebnim za razvoj svojeg znanja. Kao članovi međunarodnih udruga svojim studentima pružaju doticaj s obrazovnim sustavima drugih zemalja u regiji i Europskoj uniji. Sporazumi s tvrtkama u zemlji osiguravaju praksu kao i priliku stalnog zaposlenja i prije samog završetka studija.
preuzmi 10
Na Smotri je svim posjetitaljima na raspolaganju bio i katalog Vidi.edu koji izdaje medijska kuća VIDI, a koji tradicionalno predstavlja vodeće studije u Hrvatskoj i svake godine je rado čitano štivo.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.