Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Što je potrebno za rad u najboljim domaćim IT tvrtkama i druge teme čitajte u novom Vidiju Istaknuto

Što je potrebno za rad u najboljim domaćim IT tvrtkama i druge teme čitajte u novom Vidiju

Želite li raditi na svjetski poznatom hardveru, softveru ili gamingu nije nužno seliti se u Irsku, Njemačku ili SAD, jer i u Hrvatskoj postoje tvrtke koje su svojim proizvodima uspješno pozicionirale na globalnom tržištu. Novi VIDI otkriva kako neke od najboljih hrvatskih tvrtki zapošljavaju i što očekuju od budućih zaposlenika. Zanima li vas kako raditi za najbolje, potražite VIDI br. 252 na najbližem kiosku.

VIDI 252 zaposljavanje VIDIClanakVelika

Bilo da nudite ili tražite posao, bolji ćete dojam ostaviti ako vam je pismena komunikacija ispravna, pri čemu vam tehnologija može pomoći. U časopisu VIDI predstavljamo najbolje alate za provjeru pravopisa, gramatike i korekturu.

Sigurnost i privatnost poslovnih procesa i podataka izuzetno su bitne za svako ozbiljno poslovanje pa je svakako zanimljiva tema o sandboxingu na Linuxu, kao i ona o zaštiti komunikacije od znatiželjnih očiju u vidu enkripcije chat aplikacija.

Nakon što obavimo posao volimo se i opustiti uz dobar film ili seriju, zato donosimo i velik usporedni test UHD 4K televizora koji su ujedno i Smart TV-i, i to po povoljnim cijenama od manje od 4.000 kuna. Naš test će vam otkriti koji su među njima najbolji i koji nude najviše za optimalnu količinu novaca, koji su najspremniji za 4K gaming, a koji će vam ponuditi najviše "smart" sadržaja.

VIDI 252 4K televizori VIDIClanakVelika

Slično tome donosimo i savjete za povoljnu kupnju laptopa s „pritajenim“ gamerskim  značajkama.

Posebnu poslasticu ovog broja Vidija predstavlja tema Smart home koju je napisao naš novi autor Tomislav Ražov, poznati stručnjak u području tehnologije pametnog doma. On će vam otkriti obilje detalja o tehnologijama i danas dostupnim proizvodima iz te domene, dok će vam Željko Krnjajić u maloj radionici objasniti kako napraviti senzor za vlastiti Smart Home sustavu. Pored toga, u ovoj temi ćete moći vidjeti kakva se cjelovita rješenja i konkretni proizvodi već nude na našem tržištu, uz čiju pomoć ćete si osigurati miran, pametan, siguran i jeftiniji život.

VIDI 252 smart home VIDIClanakVelika

U posebnom prilogu VIDI.cloud saznat ćete koje vam benefite u svakodnevnom životu nudi računalstvo u oblaku.  Možda neki toga još uvijek nisu svjesni, ali gotovo svi servisi i aplikacije koje imate na svojim uređajima funkcioniraju tako da većinu podataka drže na svojim serverima u oblaku, a prednosti koje oblak donosi u poslovno okruženje posebno su korisne. U VIDI.cloud prilogu ćete saznati što su to dew, fog i cloud computing tehnologije, a predstaviti ćemo vam i nekoliko najboljih domaćih rješenja u oblaku koja uključuju fiskalizaciju, pohranu podataka i elektronički potpis.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next