Biz Tech web portal powered by vidi logo2

BBC Micro Bit računala za 500 škola Istaknuto

BBC Micro Bit računala za 500 škola

Udruga IRIM (Institut za Razvoj i Inovativnost Mladih), koju su osnovali Nenad i Rujana Bakić, u sklopu projekta Croatian Makers vodi Indiegogo kampanju s ciljem doniranja BBC Micro:Bit računala hrvatskim školama diljem zemlje. Micro:Bit računalo razvili su BBC, Microsoft i drugi partneri, a namijenjeno je školama za potrebe edukacije u STEM područjima, dizajnu, umjetnosti i drugim predmetima.

Projekt je pokrenuo BBC, a računalo je izrađeno uz pomoć tvrtki Microsoft, ARM, Samsung,  Barclays, element14, NXP Semiconductors, Lancaster University, Nordic Semiconductor, ScienceScope, Technology Will Save Us i Python Software Foundation.

Na britansko tržište računalo je lansirano u ožujku 2016. godine, a dolazi s CPU-om Nordic Semiconductor nRF51822, mikrokontrolerom 16 MHz ARM Cortex-M0, 256 KB Flash memorije i 16 KB RAM-a, a u njega su ugrađeni Bluetooth LE, MicroUSB, edge konektor, akcelometar i magnetometar.

Zaslon se sastoji od 25 LED-ova, dva programibilna gumba, te se može napajati putem USB-a ili eksternog baterijskog paketa.

Cilj Indiegogo kampanje bio je prikupiti 60000 dolara s namjerom da se u najmanje 360 škola i ustanova uključenih u Croatian Makers ligu podijeli najmanje 3600 BBC Micro:Bit računala.

Pošto je taj cilj ostvaren za manje od 24 sata, postavljen je novi cilj od 100000 dolara, koji bi trebao omogućiti donaciju i implementaciju računala u 500 ustanova. unutar dva dana prijeđen je i taj cilj pa je još jednom proširen, ovaj put na 150000 dolara.

Konačan cilj projekta je da se svakom učeniku 6. ili 7. razreda osnovnih škola u Hrvatskoj osigura korištenje BBC Micro Bit računala, uz pripadajuću edukaciju.

Ukoliko i vi želite sudjelovati u ovoj inicijativi svojim prilogom, možete uplatiti od 15 dolara (106 kn) na više putem ove poveznice i time doprinijeti još boljoj i suvremenijoj tehnološkoj edukaciji djece i mladih.

Izvor: Vidi.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next