Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Facebook najviše zarađuje tamo gdje ima najmanje korisnika Istaknuto

Facebook najviše zarađuje tamo gdje ima najmanje korisnika

Najveća svjetska društvena mreža u trećem je kvartalu 2016. godine ostvarila impresivne 2,5 milijarde dolara prometa. Međutim, ono što je tu zaista zanimljivo je činjenica da se više od pola tog prometa ostvaruje na području SAD-a i Kanade, gdje Facebook ima jedva 13% svojih aktivnih korisnika.

Nešto se više aktivnih korisnika mreži priključuje iz Europe, njih 19%, a tu se ostvaruje 23% od ukupnog novčanog prometa na Facebooku. Najviše aktivnih korisnika javlja se iz Azije, čak 35%  ukupne baze korisnika, no tamo je ostvareno tek 16% od ukupnog novčanog prometa na društvenoj mreži, dok je sav ostatak svijeta zajedno tom prometu doprinio s tek 10%.

Infographic: Facebook Strongest On Home Ground  | StatistaGrafika: Statista

Dok na prvi pogled može djelovati paradoksalno da se najviše prometa ostvaruje tamo gdje se nalazi najmanje korisnika, no treba ipak imati na umu da su SAD i Kanada, a za njima EU, ipak među najrazvijenijim zonama svijeta, u kojima se ionako odvija najviše financijskog prometa u svijetu. U tom smislu, bilo bi interesantno vidjeti ove rezultate na način da su istočnoazijske zemlje kao što su Japan, Južna Koreja, Singapur i Kina odvojene od ostatka kontinenta pa vidjeti koji se udio prometa odvio u ovim zemljama u odnosu na ostatak Azije.

Pitanje je, dakle, radi li se ovdje o neiskorištenom ili zapravo o teško iskoristivom potencijalu. Tim više što se financijski potencijali na Zapadu očito maksimalno iskorištavaju. Teško je očekivati da bi promet ostvaren npr. na Bliskom Istoku 2016. godine mogao parirati onome u EU, a još manje onome u SAD-u u istom razdoblju.

Izvor: statista.com

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next