Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Kreće li prva burza startupa u Hrvatskoj i regiji? Istaknuto

Kreće li prva burza startupa u Hrvatskoj i regiji?

Prema izvještajima domaćih medija, Zagrebačka burza i estonska tvrtka Funderbeam kreću u osnivanje tvrtke Funderbeam South-East Europe, koja bi trebala postati temelj za pokretanje prve burze startupa u Hrvatskoj i regiji. Nova bi tvrtka trebala krenuti s radom do kraja godine i trebala bi privlačiti startupe iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i ostatka regije. Funderbeam je izabran kao partner zbog njihovog inovativnog poslovnog modela, koji omogućava trgovinu udjelima nakon investiranja.

Proces selekcije startupova kojima će biti omogućen pristup ovoj platformi trebao bi biti lokaliziran uključivanjem stručnjaka iz regije. Ideja je osigurati da zaista najbolji i najperspektivniji startupovi prikupljaju sredstva za rast i razvoj preko te platforme.

Funderbeam platforma nudi rješenje za trgovanje udjelima u startupima temeljeno na blockchain tehnologiji i već privlači startupe i investitore iz cijele Europe, među kojima je i suosnivač Skypea Jaan Tallinn. U Hrvatskoj bi trebalo biti omogućeno ulaganje u obliku tokena, digitalnih zapisa baziranih na Bitcoin tehnologiji koji sadrže informacije o tome koju imovinu token predstavlja i taj se podatak pohranjuje.

Još uvijek čekamo službene komentare sa Zagrebačke burze i estonskog Funderbeama.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next