Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Plus Hosting iz Pule je s grupom DHH stekao 4,2 milijuna eura na talijanskoj burzi Istaknuto

Plus Hosting iz Pule je s grupom DHH stekao 4,2 milijuna eura na talijanskoj burzi

Pulska tvrtka Plus Hosting nedavno je postala dio grupacije Dominion Hosting Holding (DHH), koja je sada stopostotni vlasnik hrvatskog i srpskog Plus Hostinga, slovenskih tvrtki Domenca i Domovanje, kao i talijanskog Tophosta. Unutar DHH pulskom Plus Hostingu i ostalim regionalnim članicama grupacije omogućen je izlazak na talijansku burzu, gdje su kao grupa osigurali 4,2 milijuna eura za daljnji razvoj usluga za svojih više od 90 tisuća korisnika.

Preciznije, doznajemo od Zvonimira Gembeca iz pulskog Plus Hostinga da se radi o prodaji 420000 dionica DHH po 10 €, što čini udio od 29,577% grupe podijeljen među stotinjak novih dioničara iz Italije, Švicarske, Austrije i Ujedinjenog Kraljvestva. Suosnivači su zadržali ostatak, nešto više od 70% dionica, a među njima nalazi se i talijanska tvrtka Seeweb, s udjelom od 25,352%, jedna od najvećih IT tvrtki u Italiji, gdje posjeduje 4 vlastita datacentra,

Plus Hosting jedan je od vodećih hrvatskih pružatelja prostora i infrastrukture za web stranice, a DHH je dioničko društvo sa sjedištem u Milanu i s ciljem ulaganja u najbolje hosting tvrtke u europskim digitalnim ekonomijama u nastajanju.

Djelovanje kao grupa trebalo bi pomoći Plusu i ostalim članicama u odnosima s dobavljačima, dok svaka članica ostaje prepoznatljiv, zaseban brend i nastavlja raditi unutar svog sastava kao i prije pristupanja grupi. Time članice grupe ništa ne gube, nego samo dobivaju šireći tržište i dobivajući na raspolaganje usluge i infrastrukture tvrtki partnera, uključujući ekspertizu i spomenutog Seeweba. Cilj DHH je da nastupanjem kao grupa članicama omogući pružanje boljih, ali i novih usluga, te da olakša širenje na nova tržišta.

zvonimir gembec

U slučaju da je neka tvrtka zainteresirana za suradnju, Gembec nam je objasnio da u obzir dolaze primarno male i srednje tvrtke s kojima dijele tržište hostinga, clouda, softvera kao usluge i sl. Pri tome najbliži su im poduzetnici s proizvodom ili uslugom koji već imaju korisnike, dobar rast i profatiabilni su ili barem skoro profitabilni. "Takvim poduzetnicima možemo nuditi pomoć kod internacionalizacije, najprije u regiji i onda i na globalnom tržištu. U svakom slučaju bismo voljeli upoznati što više takvih poduzetnika. Svakako nas mogu kontaktirati.", rekao je Gembec.

Sjedište Plus Holdinga u Puli bit će centar izvrsnosti za infrastrukturu i automatizaciju za DHH, otkud će se održavati serverska infrastruktura za cijelu grupu, od Italije do Srbije, i time će postati novi centar zapošljavanja sistemskih administratora.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next