Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Ciscov profit za Q2 premašio očekivanja

Ciscov profit za Q2 premašio očekivanja

Cisco Systems prijavio je snažnu pozitivnu bilancu koja je premašila očekivanja. Zahvaljujući visokoj potražnji kompanijinih routera i sigurnosnih proizvoda dodali su 15 milijardi američkih dolara svom programu otkupu dionica. Kompanija je zaradila 57 centi po dionici, što je više od prosjeka od 54 centi po dionici, koju su predviđali analitičari.

Prihod je narastao za dva posto, dolazeći na 11,8 milijardi američkih dolara. Za pet posto narastao je prihod od prodaje kompanijinih routera, dolazeći na 1,85 milijardi američkih dolara u drugom kvartalu, koji je završio 23.siječnja, navodi Reuters.

Poslovanje switcheva je pak palo za četiri posto, zaradivši 3,48 milijardi dolara. Njihov sigurnosni sektor, koji pruža firewall zaštitu te sustave za detekciju i prevenciju upada, zabilježio je rast od 11 posto, sa zaradom od 462 milijuna dolara.

Kompanija prebacuje fokus na high-end switcheve i routere, istodobno ulažući u nove proizvode, kao što su softver za analizu podataka i cloud-based alati za podatkovne centre.

Za treći kvartal kompanija predviđa profit od 54-56 centi po dionici i rast prihoda od 1 do 4 posto, dok analitičari procjenjuju da će profit biti 55 centi po dionici.

Cisco kompanija objavila je nedavno i kako kupuje startup Jasper Technologies Inc., koji se bavi povezivanjem uređaja, poput automobila, na internet. Ova kupovina iznosi 1,4 milijarde američkih dolara i predstavlja njihovu najveću akviziju od 2013. godine kad su kupili kompaniju za sigurnost Sourcefire za 2,7 milijarde.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next