Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Europska komisija traži jaču regluaciju prema Bitcoinu

Europska komisija traži jaču regluaciju prema Bitcoinu

Europska komisija izdala je akacijski plan za veću i striktniju regulaciju protiv metoda koje pomažu u financiranju terorista i njihovih aktivnosti. Dokument Europske komisije pokazao je kako će regulacije pogoditi dva načina plaćanja, a to su prepaid kartice i Bitcoin.

To se odnosi pod uvjetom ukoliko ovaj plan prihvati Europski parlament do lipnja. Za bitcoin pravila će se promijeniti, te će biti obavezna verifikacija korisnika kad žele konvertirati svoje bitcoine u pravu valutu, navodi se u akcijskom planu.

Sam potpresjednik EU komisije Valdis Dombrovskis izjavio je kako žele prekinuti teroristima pristup financijama i omogućiti vlastima bolje praćenje financijskog toka, kako bi se izbjegli napadi poput onih u Parizu.

Sam Europol nije našao previše razloga za brigu oko mogućnosti financiranja terorista kroz bitcoin koji nije anoniman po defaultu, ali je pseudoniman. Kako bi došli do osobe iza adrese, policijske službe moraju povezati bitcoin adresu s pravom osobom.

Trenutno većina svih digitalnih mjenjanja valuta u EU već imaju regulaciju i zaštitu koja traži fotografiju osobne i mjesto stanovanja, prije nego što mogu omogućiti korisnikov račun.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next