Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Apple otvara prvi europski iOS development centar u Italiji

iOS 9 logo iOS 9 logo

Američki Apple objavio je kako uskoro otvara centar za razvijanje iOS aplikacija u Italiji, u Napulju. S tim potezom kompanija pruža kurikulum dizajniran za usavršavanje budućih generacija developera za aplikacije. Apple će tako svojim programom pružiti studentima praktična iskustva koja će im pomoći u stvaranju aplikacija za njihov operativni sustav.

Također su najavili i kako će ovaj program proširiti i na druge zemlje u svijetu. Vrlo je malo poznatih detalja oko samog programa, tako da se još službeno ne zna što će program sadržavati, koliko će trajati i koje bi to visokoškolske ustanove trebale biti obuhvaćene.

Kompanija je objavila u službenom priopćenju kako je njihov App Store pomogao europskim developerima u zaradi preko 10,2 milijardi američkih dolara od prodaje aplikacija. Oko 75 tisuća poslova u Italiji vezano je upravo za njihovu aplikaciju trgovine.

Nedavno je otkriveno kako je i sam Apple pod istragom Europske Unije radi poreza, zbog kojih bi mogao dugovati više od osam milijardi dolara.

Početkom godine dionice Applea su završile ispod vrijednosti od sto dolara, što je prvi put od listopada 2014.godine. Kao rezultat snažnog pada leži uzrok u velikom padu tržišta i znakovima slabijeg rasta Appleovog nedavnog velikog uspjeha u Kini i prodaji novog modela iPhonea.

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next