Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Microsoft izdao službeni vodič za iOS developere za Project Islandwood

Microsoft izdao službeni vodič za iOS developere za Project Islandwood

Microsoft pomaže iOS developerima da počnu koristiti Project Islandwood, alat za portanje za iOS aplikacije koje će se moći koristiti na Windowsovom mobilnom sustavu. Project Islandwood je kodno ime za Microsoftov Windows Bridge za iOS, dok su ostali projekti trenutno u razvijanju. 

Među njima je i Project Astoria, za koju u zadnje vrijeme kruže glasine otkazivanja cijelog projekta. Astoriji se navodi i kontroverznost zbog svoje implementacije.

Islandwood je alat za konverziju koji učitava Xcode-based projekt i transformira ga u rješenje za Visual Studio, čime se developerima pruža mogućnost da izgrade, editiraju i razvijaju svoju aplikaciju kao potpuna podržana Windows aplikacija.
Microsoft je obećao kako neće konvertirati izvorni kod na programski jezik C# ili JavaScript, već u Objective-C.

Kako bi developeri mogli koristiti ovaj projekt, moraju imati Mac s zadnjom verzijom Xcodea, računalo s Windows 10 sustavom, community ili potpunu verziju Visual Studia 2015 (koji uključuje Windows 10 SDK) te alati za Project Islandwood, navodi službena stranica s vodičem.

Ti alati dostupni su za preuzimanje na GitHubu, dok sama kompanija tvrdi kako taj projekt nema namjeru zamijeniti tradicionalni razvoj aplikacija za Windows-based sustav. Ovi resursi postoje samo za što lakšu tranziciju na Windows.

Ovaj potez bi mogao pomoći Microsoft bolje prihvaćanje njihovih mobitela i veći udio na tržištu, za razliku od današnje situacije kad je istraživačka kompanija Gartner procijenila da imaju udio od 1,7 posto na tržištu smartphonea.

 

 

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next