Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Google lansirao Android Studio 2.0: Za lakše pisanje aplikacija u Androidu

Google lansirao Android Studio 2.0: Za lakše pisanje aplikacija u Androidu

Google je predstavio drugu verziju svojeg Android studija, integriranog development okružja za pisanje aplikacija na Android sustavu. Njegova preview verzija predstavljena je na nedavnom Android Developer Summitu. U novoj verziji nalaze se opcije koje će dodatno poboljšati rađenje aplikacija, kao što su Instant Run.

Prva verzija izašla je u 2013.godini, izazivši iz beta faze tek prije godinu dana. U Android Studiju uključene su sve stvari koje developer treba imati za izgradnju aplikacija, od editora za kodove, alata za analiziranje koda, emulatora za sve Android platforme itd.

Nova verzija ima funkcije poput Instant Runa, koji oponaša pisanje HTML koda. Daje mogućnost pisanja koda, pa ponovnim učitavanjem preglednika može se vidjeti promjene koje su napravljene.

Android studio 2.0 2

Predstavljena je i preview opcija GPU Profiler, kojim se developerima omogućava da vide što se točno događa svaki put kad ekran nacrta novu sliku. Rađena je za aplikacije koje trebaju zahtjevnu grafiku i igre.

GPU Profiler Android studio 2.0

S ovim ažuriranjem dodani su novi emulatori, koji omogućuju brži rad i generiranje dubokih poveznica, novo sučelje te indeksiranje aplikacija. Pomoću njega sadržaj iz aplikacija ulazi ravno u tražilicu.

Službena stranica navodi kako je Android Studio 2.0 postao dostupan za preuzimanje na Android Studio canary kanalu.

Video sadržaj

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next