Logo
Ispiši ovu stranicu

Motorolina nova značajka konkurira Samsungu, ali i Googleu Istaknuto

Motorolina nova značajka konkurira Samsungu, ali i Googleu

Motorola je u ponudu uvrstila značajku koja može njihove pametne telefone pretvoriti u desktop računala.

Samsung je prije nekoliko godina sa serijom top modela smartfona Galaxy S8 ponudio i DeX, značajku i hardver koji su omogućivali povezivanje tih uređaja s računalnom periferijom poput monitora, računalnih miševa i tipkovnica kako bi ih se moglo koristiti kao stolna računala.

Bio je to znak kako su pametni telefoni postali dovoljno moćni za glatko obavljanje većine zadaća za koja inače koristimo stolna računala i laptope, kao što su unos i obrada teksta, izrada tablica i grafikona i tome slično.

Drugi pokušaj u 10 godina

Nije to bio prvi pokušaj te vrste - Motorola je još 2011. godine predstavila Atrix 4G - ali to je završilo neuspjehom jer tehnologija u tom trenutku nije još bila dovoljno razvijena. Kako nije riječ o banalno jednostavnom problemu za riješiti govori to što Samsungov primjer nije slijedilo puno drugih proizvođača, ali i to što je Motoroli trebalo deset godina kako bi se ponovno odlučila u tome okušati.

Nova značajka zove se Ready For i dostupna je za model Edge+. Kako biste ju koristili trebat ćete televizor ili monitor s podrškom za USB-C ili HDMI kako biste mobitel koristili kao trackpad ili tipkovnicu. Na raspolaganju je također i mogućnost povezivanja Bluetoothom.

Prateći dock bit će dostupan od 19. travnja u web trgovini Amazon. Zasad nije poznato koliko će koštati.

Osim za povezivanje poslužit će i kao stalak za Edge+ pri obavljanju video poziva kako bi mogli koristiti stražnju kameru i dobiti kvalitetniju sliku.

Moguće je također istovremeno raditi na vanjskom zaslonu i obavljati telefonski poziv, ukaže li se za time potreba, kao i upogoniti Ready For kako biste bilo koji zaslon pretvorili u pametni TV pa će Motorola time konkurirati i Googleovom Chromecastu te sličnim uređajima.

Ready For može poslužiti i za igranje igara, ali trebat će provjeriti hoće li podržavati vama omiljene naslove.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.