Logo
Ispiši ovu stranicu

VIDI 300: Tehnologija kroz 300 brojeva Vidija Istaknuto

VIDI 300: Tehnologija kroz 300 brojeva Vidija

U najnovijem izdanju časopisa VIDI br. 300 za ožujak 2021. donosimo vam obilje zanimljivih tema, testova i priča, odnosno sadržaja koji se dobrim dijelom oslanjaju na našu veliku "12C" proslavu časopisa VIDI koji vam od 1994. godine donosi sve ono najbolje iz svijeta hardvera, softvera, tehnologija, gaminga, how-to radionica i zanimljive priče o ljudima koji su stvarali našu tehnološku sadašnjost i stvarat će nam tehnološku budućnost.

Iz sadržaja novog broja izdvajamo:

VIDI [12C]: 300 brojeva časopisa VIDI - Nekad i sad

VIDI 300 300

Specijalnom temom slavimo 300 brojeva časopisa Vidi koji je na svoje putovanje kroz tehnologije krenuo prije 27 godina. Tu je i povijesni pregled naših izdanja i usporedbe najboljeg hardvera i tehnologija "nekad i sad", a nismo zaboravili ni izjave hrvatskih tehnoloških velikana koji su nam se pridružili u proslavi velike obljetnice.

HARDVER TEMA: Moćni Mini PC

VIDI 300 2

Složili smo ultra malu gamersku konfiguraciju na Intel-Nvidia i AMD platformama koja nudi odlične performanse u igrama i zauzima jako malo prostora.

USPOREDNI TEST BROJA: Soundbarovi

VIDI 300 12

Donosimo prvi hrvatski veliki test najboljih sedam mainstream soundbarova s našeg tržišta u cjenovnom rangu do 3.000 kuna.

NAGRADNI NATJEČAJ: 30 nagrada za 300 brojeva - Izmisli dobru rimu i otjeraj zimu

VIDI 300 Nagradni natječaj 1

Smislite fora rimu i sudjelujte u nagradnom natječaju povodom tristotog broja Vidija i osvojite jednu od 30 atraktivnih nagrada među kojima je i atraktivna PC gaming konfiguracija u vrijednosti od 25.000 kuna.

Gaming specijal: PC PLAY

VIDI 300 PC PLAY naslovnica

Proveli smo pola mjeseca igrajući veliki hit Hitman 3. U detaljnoj recenziji proučite na koliko načina možete smaknuti neprijatelje, a ako vas više pali beat'em'up žanr, tu je recenzija zanimljivog naslova 9 Monkeys of Shaolin.

HOW-TO radionica: VIDI X pametni vrt

VIDI 300 123

Vidijevim mikroračunalom automatizirali smo doziranje vode i svjetlosti za optimalniji rast biljaka u našem pametnom vrtu.

HARDVER TEST: Samsung Galaxy S21 ultra

VIDI 300 221

U našem velikom detaljnom testu Samsungovog flagshipa otkrivamo po čemu je bolji od ostalih modela Galaxy S21 serije s posebnim naglaskom na testiranje moćnog sustava kamera.

Programiranje: 1994. - 2021.

VIDI 300 4

U našoj programerskoj temi saznajte koje su razlike bile u pisanju koda u doba izlaska prvog broja Vidija i danas. Što se promijenilo, a što je ostalo isto?

Događaj mjeseca: Prvi dron na Marsu

VIDI 300 6

Novi Perseverance rover stigao je na Mars i sa sobom doveo malog suputnika koji će postati prvi leteći dron na crvenom planetu gdje je gustoća atmosfere samo 1 posto od one na Zemlji.

Tema: WiFi Direct Vs Blooetoth

VIDI 300 5

Wi-Fi Direct je došao kao svojevrsna alternativa Bluetoothu koji se još uvijek “čvrsto drži zubima”, a glavna prednost koju nudi je brzina prijenosa podataka. Konceptualno pripada peer to peer mrežama, a koje su njegove osnovne prednosti i mane, koliko je bolji (ako uopće jeste bolji) od Bluetootha, saznajte u našoj temi.

HARDVER TEst: Gigabyte RTX 3060 Ti Eagle OC

VIDI 300 333

Unatoč velikoj nestašici grafičkih kartica uspjeli smo se dočepati RTX 3060 Ti i provjeriti što donosi mid-range ponuda iz zelenog tabora.

Uz sve to u našem jubilarnom broju očekuju vas i drugi zanimljivi sadržaji, recenzije hardvera i softvera, savjeti VIDI doktora te dakako kolumna našeg space geeka Maka.

Uvodnik glavnog urednika možete pročitati na ovoj poveznici.

VIDImo se!

VIDI 300 1

Ilustracija naslovnice: Krunoslav Franetić

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.