Logo
Ispiši ovu stranicu

M SAN će zastupati španjolski Wallbox u regiji Adria Istaknuto

M SAN će zastupati španjolski Wallbox u regiji Adria

M SAN Grupa postala je partner i distributer tvrtke Wallbox za regiju koja, osim Hrvatske, obuhvaća još i Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Srbiju.

M SAN Grupa je u proteklim mjesecima potpisala više regionalnih distributivnih ugovora s vodećim svjetskim tvrtkama koje rade na asortimanima vezanim uz zelenu energiju i održivo poslovanje.

Među njima je od sad i tvrtka Wallbox, proizvođač punjača za električna vozila koji izrađuje pametne sustave punjenja koji mogu upravljati komunikacijom između vozila, mreže, zgrade i punjača.

Prema prognozama iz izvješća "BloombergNEF EV Outlook 2021", do 2040. godine očekuje se kako će na cestama biti više od 600 milijuna električnih vozila. Za ovu je transformaciju ključno postaviti inteligentnu infrastrukturu za punjenje električnih vozila i softvere za upravljanje energijom.

Udvostručili prihode u odnosu na 2021.

Wallbox upravlja s više od 325 tisuća postaja za punjenje. U ponudi imaju punjače za različite potrebe, kućnog, polujavnog i javnog punjenja.

Tvrtka osnovana 2015. godine danas je prisutna na više od 110 tržišta. Sjedište joj je u Barceloni, u Španjolskoj. Tijekom 2022. ostvarili su 147 milijuna eura prihoda, uz bruto maržu od 40,5 posto. U odnosu na 2021. godinu više su nego udvostručili prihode. Do kraja ove godine očekuju kako će uprihoditi između 240 i 290 milijuna eura, uz nešto manju bruto maržu od 38,5 posto.

Među strateškim partnerima s kojima su nedavno sklopili sporazume su, između ostalog, Nissan, Fisker, Uber, BestBuy i Lyft.

M San Grupa bit će njihov partner i distributer za regiju Adria, koja osim Hrvatske obuhvaća još i Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Srbiju.

"Uočavamo rast prodaje električnih automobila, pa ovim partnerstvom želimo svim našim prodajnim partnerima na području cijele regije osigurati kontinuiranu dostupnost potrebnih količina visokokvalitetnih EV punjača, bilo da je riječ o zadovoljenu potreba kućanstava ili profesionalnih korisnika", rekao je Žarko Kruljac, potpredsjednik uprave M SAN Grupe.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.