Logo
Ispiši ovu stranicu

Meta Platforms uvodi pretplatu za Facebook i Instagram Istaknuto

Meta Platforms uvodi pretplatu za Facebook i Instagram

Tvrtka Meta Platforms objavila je kako testira mjesečnu pretplatu Meta Verified, koja će korisnicima omogućiti verifikaciju korisničkih računa.

Verifikacija će biti moguća uz osobnu iskaznicu, a verificirani korisnički računi dobit će posebnu oznaku plave boje. Cilj ove mjere je pomoći tvorcima sadržaja u gradnji i rastu zajednica online.

Pretplatnički paket koji će obuhvatiti Facebook i Instagram trebao bi se pojaviti kasnije tijekom ovog tjedna, po početnoj cijeni od 11,99 američkih dolara za korištenje na webu, odnosno 14,99 USD na uređajima s operativnim sustavima Android i iOS.

U taj je paket također uključena zaštita od lažnog predstavljanja. Već tijekom ovog tjedna trebao bi biti dostupan u Australiji i Novom Zelandu, nakon čega će postupno dolaziti i u druge države.

Podrška kreatorima sadržaja i smanjenje troškova

Na sličan su se potez odlučili i u Twitteru, gdje je tijekom siječnja upogonjena pretplata Twitter Blue, po cijeni od 11 USD mjesečno.

Pokretanje te usluge nije prošlo glatko. Štoviše, prvotno je trebala zaživjeti još krajem 2022. godine, ali je Elon Musk bio prisiljen zbog niza problema odgoditi ju za ovu godinu.

Procjenjuje se kako Twitter Blue trenutno ima oko 300 tisuća korisnika. Twitter ima ukupno oko 353,9 milijuna korisnika, od čega oko 100,9 milijuna u Europi.

Druge aplikacije društvenih medija, poput Snapchata tvrtke Snap i aplikacije za razmjenu poruka Telegram prošle su godine lansirale usluge plaćene pretplate kao novi izvor prihoda.

Glavni izvršni direktor Mete Mark Zuckerberg ranije je rekao da planira lansirati nekoliko novih proizvoda koji bi trebali "osnažiti kreatore kako bi bili produktivniji i kreativniji", upozorivši pritom na troškove povezane s podrškom tehnologije za veliku korisničku bazu, piše Reuters.

Zuckerberg je također godinama tvrdio kako će Facebook uvijek biti besplatan. No, od toga su u toj tvrtci odustali još 2019. godine, kad su u uvjetima korištenja naveli kako ne jamče da će uvijek biti besplatan.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.