Logo
Ispiši ovu stranicu

Tko među velikim tehnološkim tvrtkama još nije počeo dijeliti otkaze? Istaknuto

Tko među velikim tehnološkim tvrtkama još nije počeo dijeliti otkaze?

Amazon, Google, Meta, Microsoft i niz drugih tehnoloških tvrtki najavile su otpuštanje desetaka tisuća radnika. Evo nekih od većih tvrtki koje to još nisu napravile.

Nivida

Proizvođač procesora i grafičkih kartica za video igre, rudarenje kriptovaluta i desktop računala - s jednom nogom u području umjetne inteligencije - obustavio je nova zapošljavanja tijekom prošlog ljeta, ali sad ima više od tisuću otvorenih ponuda za posao.

Apple

Šefu Applea Timu Cooku plaća je smanjena za 40 posto, ali ta tvrtka zasad ne pokazuje namjeru upustiti se u veća otpuštanja.

CloudFlare

Tvrtka za računalstvo u oblaku i kibernetičku sigurnost ne samo što se ne plaši nadolazeće recesije, već je - prema riječima njenog prvog čovjeka Matthewa Princea - pomalo uzbuđena što će do nje doći. Zapošljavanje su usporili ranije nego druge tvrtke, pa zasad ne moraju posezati za otpuštanjima.

HubSpot

Iako je njihov veliki konkurent Salesforce najavio otpuštanje deset posto zaposlenih, u HubSpotu su pokušavali privoljeti neke od zaposlenika koji su ostali bez posla u Twitteru na dolazak u njihove redove.

Block

Fintech tvrtka u čijem vlasništvu su Square, Cash App i Tidal zasad također nije otpuštala djelatnike, niti je to najavljivala.

Broadcom

Proizvođač čipova najavio je u svibnju prošle godine preuzimanje softverske tvrtke VMWare za 61 milijardu američkih dolara. Ta transakcija tek treba biti okončana, ali zaposlenici u obje tvrtke strahuju kako bi to moglo značiti otkaze. Dio njih je napustio VMWare, iako zasad nema naznaka kako će otpuštanja doista biti.

AMD

Za razliku od Intela, AMD još ima približno isti broj zaposlenih kao i prošle godine, a njegova šefica Lisa Su je optimistična kad je budućnost tog segmenta IT industrije u pitanju, usprkos problemima zbog ograničavanja izvoza kojeg je nametnula administracija američkog predsjednika Joea Bidena.

Palo Alto Networks

Još jedna tvrtka u segmentu računalne sigurnosti i računalstva u oblaku koja je dosad izbjegla otkaze. Njihov šef Nikesh Arora je 2020. godine rekao kako će se odreći plaće ne bi li izbjegao otpuštanja.

Linkedin

Društvena platforma koju mnogi koriste kako bi našli novi posao zasad je neokrznuta otkazima, iako je Microsoft (u čijem je vlasništvu) također najavio poveću rundu otpuštanja, piše Business Insider.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.