Logo
Ispiši ovu stranicu

RoboGirls projekt ima cilj povećati zanimanje djevojaka za digitalni sektor Istaknuto

RoboGirls projekt ima cilj povećati zanimanje djevojaka za digitalni sektor

Zahvaljujući projektu RoboGirls koji je svoju završnu konferenciju imao na zagrebačkom FER-u 9. studenog, sudionici su mogli sudjelovati na jednoj od radionica iz različitih tematskih područja.

Najvažniji je cilj RoboGirls projekta povećati i njegovati zanimanje djevojaka za digitalni sektor razvojem rodno-uključivih obrazovnih aktivnosti i otvorenih obrazovnih izvora usmjerenih na robotiku i kodiranje, objašnjava koordinatorica izv. prof. dr. sc. Ana Sović Kržić.

Na prvoj radionici naziva „Bot za crtanje“ polaznici su sastavljali svog robota za crtanje koristeći Lego Spike Prime set. Robota su programirali da crta pravokutnike, rombove i kućicu. Na idućoj radionici „ RoboGirls platforma zae-učenje“ učitelji su imali priliku registrirati se na platformu, vidjeti materijale, dati povratne informacije i raspravljati o izazovima u integraciji robotike u učionici. Na posljednjoj radionici „Traveling in Europe with Bee-bot“ polaznici su upoznali robot Bee-bot u prirodnom okruženju i učili programirati bez korištenja računala.

Fotka Robogirls
Na početku konferencije održana su inače zanimljiva predavanja pod nazivom „Theoretical framework - current status in STEAM education“ koje je predstavio g. Georgios Kosyvas iz Grčke te „Results from the pilot implementations of RoboGirls activities in schools“ o kojima je govorio g. Panagiotis Kosmas iz Cipra.

Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) koordinator je projekta RoboGirls koji se provodi u sklopu Erasmus+ programa u suradnji sa čak šest partnera iz europskih zemalja – Hrvatske, Španjolske, Grčke, Irske i dva partnera iz Cipra.

Ova završna konferencija i predstavljanje rezultata projekta okupila je edukatore, učitelje, nastavnike, istraživače, kreatore politika i mlade zainteresirane za STEAM obrazovanje.

Više o projektu možete saznati u ovom promo videu.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.