Logo
Ispiši ovu stranicu

COBE postaje dijelom njemačke grupacije Etribes Istaknuto

Ines Ivoković (COBE) Ines Ivoković (COBE) Joanna Paciorek

Grupa Etribes u svoje je okrilje primila digitalnu agenciju za razvoj softvera, korisničkog sučelja i iskustva Creators of Beautiful Experiences (COBE), koja ima lokalni razvojni tim u Osijeku s više od 50 zaposlenika i ukupno više od 90 djelatnika.

Financijske i druge pojedinosti o spajanju nisu objavljene.

COBE će u sklopu Etribesa zadržati vlastiti brend i koristiti svoja tehnološka znanja kako bi podržali povećanje broja Etribesovih klijenata. Također, cilj spajanja je proširenje portfelja usluga poput konzultacija, istraživanja, razvoja web i mobilnih aplikacija, UX/UI dizajna...

"Naša vizija je postati prvi izbor za digitalno poslovanje", rekao je Fabian J. Fischer, izvršni direktor Etribes Grupe, "COBE ima dokazanu sposobnost razumijevanja zahtjeva klijenata i provedbe u uvjerljive digitalne proizvode i cijelo vrijeme pomiče granice kako bi postavio nove standarde u UX / UI dizajnu i razvoju digitalnih proizvoda."

Nove prilike na tržištu digitalizacije

COBE je dosad surađivao s nizom poznatih tvrtki i brendova, među kojima su BMW, Bosch, ProSieben, Rewe i Vodafone.

"COBE-ov hrvatski tim bilježi značajan financijski i poslovni rast u posljednje dvije godine. Poslovna ekspanzija omogućila nam je udvostručenje broja zaposlenih. Partnerstvo s Etribesom zaposlenicima otvara brojna vrata i brojne nove prilike", rekla je Ines Ivoković, direktorica hrvatskog razvojnog tima smještenog u Osijeku.

Etribes Grupa ostvaruje promet veći od 35 milijuna eura i zapošljava oko 300 ljudi. Imaju urede u Berlinu, Hamburgu i Muenchenu u Njemačkoj.

Bave se digitalnim savjetovanjem usmjerenim na digitalnu strategiju, e-trgovinu, pokretanje poslovnih projekata i razvoj proizvoda. Među njihovim klijentima su Henkel, Knauf, ArtBasel, DB Schenker, Zooplus i RB Leipzig. Planiraju postati vodećom konzultantskom tvrtkom za provedbu projekata digitalizacije.

Nakon akvizicije tvrtke Pacemakers Digital Ventures u ljeto 2021. godine preuzeli su Orbit Digital, njemačku tvrtku za razvoj poslovanja. Nakon COBE-a namjeravaju nastaviti s preuzimanjima.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.