Logo
Ispiši ovu stranicu

Elon Musk reže milijardu dolara troškova u Twitteru Istaknuto

Elon Musk reže milijardu dolara troškova u Twitteru

Elon Musk naredio je Twitterovim direktorima smanjenje troškova infrastrukture za milijardu američkih dolara na godišnjoj razini.

Cilj plana nazvanog Deep Cuts (Duboki rezovi) je pronaći načine kako uštedjeti između 1,5 i tri milijuna USD dnevno na web poslužiteljima i uslugama u računalnom oblaku.

Trenutno razmatraju treba li ugasiti servere koji su u pričuvi i služe kako bi se prebrodila nagla povećanja prometa, kao i smanjiti izdvajanja za servise Google Cloud.

Rezovi ovog reda veličine na održavanju infrastrukture mogli bi povećati rizik da Twitterova aplikacija i web budu nedostupni tijekom kriza i značajnih političkih događanja poput izbora, kada korisnici hrle po svoju dozu informacija i dijele ih dalje.

Zaposlenici tužili Twitter

Prema dokumentima do kojih je došao Reuters, više timova u Twitteru mora do 7. studenog predložiti plan rezanja troškova. Pojedini zaposlenici moraju raditi u uredu svaki dan tjedno kako bi stigli realizirati sve što je potrebno do tog roka.

Neimenovani izvor kojeg navodi Reuters predložene je rezove nazvao potpuno nerealnim i da bi Twitter u slučaju naglog povećanja prometa mogao "spektakularno podbaciti". Ali, čini se kako je Musk spreman preuzeti taj rizik.

Usporedno su u Twitteru krenuli i otkazi. Zaposlenici kojima će biti zahvaljeno na suradnji o tome će biti obavješteni e-poštom na privatne adrese.

Uredi te tvrtke bit će privremeno zatvoreni, a pristup poslovnim prostorima onemogućen kako bi, kako je navedeno u e-pošti poslanoj zaposlenicima, "osigurala sigurnost svakog zaposlenika, Twitterovih sustava i korisničkih podataka".

Očekuje se kako će biti otpušteno oko 3.700 ljudi, odnosno oko pola ukupnog broja zaposlenih u Twitteru, kako bi se smanjili troškovi i postavila nova, zahtjevna radna etika.

Zaposlenici su protiv Twittera već podnijeli zajedničku tužbu zbog toga što provodi masovno otpuštanje bez zakonom predviđenog otkaznog roka od 60 dana.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.