Logo
Ispiši ovu stranicu

Garmin inReach pomogao u 10.000 incidenata zahvaljujući dvosmjernoj komunikaciji i SOS funkciji Istaknuto

Garmin inReach pomogao u 10.000 incidenata zahvaljujući dvosmjernoj komunikaciji i SOS funkciji
Garmin obilježava  prekretnicu od 10.000 SOS incidenata s inReach uređajem1. Kao globalni predvodnik u dvosmjernoj satelitskoj komunikaciji, Garmin nudi širok izbor ručnih uređaja s inReach tehnologijom koja omogućuje razmjenu tekstualnih poruka, praćenje lokacije i SOS hitne usluge, pružajući bezbrižnost pojedincima diljem svijeta.
 
 
Od obiteljskih kampiranja u Kaliforniji do planinarenja u europskim Alpama, korisnici inReacha sudjeluju u raznim avanturama, a zahvaljujući inReachu, imaju sigurnost znajući da pomoć može biti dostupna samo pritiskom na gumb.
 
Uvidi iz 10.000 SOS incidenata
 
• Garmin Response koordinirao je inReach SOS incidente u više od 150 zemalja i na svih sedam kontinenata od 2011. godine.
• Čini se da planinske regije kao što su Pacific Crest Trail, europske Alpe i gotovo cijeli Novi Zeland imaju veliku sklonost SOS incidentima; međutim, hitne situacije ne događaju se samo u udaljenim područjima. Gradovi poput Los Angelesa, Phoenixa i Aspena prijavili su SOS incidente u aktivnostima od vožnje biciklom do planinarenja.
• Nitko ne očekuje hitnu medicinsku pomoć ili ozljedu. Međutim, u kombinaciji ova dva incidenta predstavljaju gotovo 50% globalnih SOS incidenata2, ističući spremnost koju inReach pruža korisnicima za susret s neočekivanim ili nepredviđenim događajima
• Pet najčešćih aktivnosti koje su uzrokovale incidente uključuju planinarenje, vožnju automobilom, vožnju motociklom, penjanje/planinarenje i vožnju plovilom.
• U gotovo jedan od pet incidenata pomoć je pozvao onaj jedan član ekipe koji je kupio uređaj za sebe, ali je mogao pomoći nekom drugom u nevolji.
• Drugi najveći broj SOS okidača (12%) dolazi od nezgoda u vožnji, što dokazuje da se SOS potrebe ne javljaju samo u visokorizičnim situacijama. Mnogi SOS incidenti u vožnji uključuju ljude kojima je jednostavno potrebna pomoć dok su na cesti i izvan usluge mobilnog telefona.
• inReach incidenti uključuju niz jedinstvenih slučajeva uključujući hitne slučajeve s kućnim ljubimcima, neočekivane prirodne katastrofe, pa čak i spajanje djeteta s roditeljem nakon potrage.
SatelliteCommunicator v01 subcat
 
Kako inReach SOS radi s Garmin Responseom
 
Zahvaljujući namjenskom SOS gumbu i 100% pokrivenosti globalne Iridium satelitske mreže, korisnici Garmin inReacha mogu brzo prijaviti SOS ako se dogodi hitan slučaj. Nakon prijave SOS-a, čak i ako korisnik ne poduzme nikakvu drugu radnju, uređaj šalje poruku u slučaju opasnosti Garmin Responseu, profesionalnom koordinacijskom centru za hitne slučajeve koji radi 24/7. Garmin Response će komunicirati s pojedincem u nevolji, njihovim navedenim kontaktima za hitne slučajeve i odgovarajućim organizacijama za traženje i spašavanje i drugim dostupnim lokalnim resursima. Oni će dostaviti potvrdu kada pomoć stigne, dati ažurirane informacije o statusu odgovora i ostat će uključeni dok se incident ne riješi.
 
Pronađi svoj Garmin inReach 
 
Garmin nudi izbor inReach uređaja koji se razlikuju po težini, veličini zaslona i funkcijama, a svi imaju dvosmjernu komunikaciju i SOS mogućnosti.
 
garmin inreach
 
• Za bilo koga poput kampera ili običnih entuzijasta na otvorenom koji se nađu bez mobilne usluge, inReach Messenger uređaj je s jednostavnim sučeljem koji pruža jednostavno inReach iskustvo usmjereno na komunikaciju.
• Za avanturiste koji žele putovati bez opterećenja, inReach Mini 2 je lagan i kompaktan, gdje su veličina i težina opreme najvažniji.
• Za posvećene istraživače, planinare i lovce, robusni GPSMAP 66i GPS ručni i satelitski komunikator nudi TopoActive mapiranje i inReach tehnologiju za aktivnosti u prirodi.
• Za cestovne ratnike, Montana serija 700 uključuje zaslon s punim zaslonom osjetljivim na dodir, koji korisnicima omogućuje brzo i jednostavno upisivanje poruka, plus niz opcija montaže za ATV, motocikle, bicikle i još mnogo toga.
• Za ljubitelje kopnenih putovanja, Tread XL serija napravljena je za svaki dio putovanja i ima mapiranje koje vam je potrebno da ostanete na pravom putu i komunikacijsku tehnologiju da ostanete u kontaktu.
• Za pomorce, GPSMAP 86sci nudi unaprijed učitane BlueChartg3 obalne karte u vodootpornom, plutajućem dizajnu savršenom za dan na vodi.
• Avijatičari mogu jednostavno slati i primati poruke putem svoje aplikacije za pametni uređaj Garmin Pilot izravno iz kokpita. Garmin Pilot koristi GPS pozicioniranje inReach Mini 2 za pokretanje georeferenciranog simbola položaja zrakoplova na pokretnom prikazu karte tableta.
 
Za praćenje uživo, slanje poruka i interaktivne SOS mogućnosti potrebna je aktivna satelitska pretplata. Dostupan je niz pristupačnih godišnjih ili mjesečnih paketa. 

 

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.