Logo
Ispiši ovu stranicu

Twitterovi dioničari dali su zeleno svjetlo za Muskovo preuzimanje Istaknuto

Twitterovi dioničari dali su zeleno svjetlo za Muskovo preuzimanje

Twitterovi dioničari odobrili su prihvaćanje ponude Elona Muska o preuzimanju, vrijedne 44 milijarde američkih dolara.

Dioničari su, dakle, odlučili stati iza uprave Twittera, usprkos tome što su se pojavile ozbiljne optužbe na račun načina kako vode poslovanje.

Do prihvaćanja je došlo nekoliko tjedana prije nego što bi trebalo započeti suđenje Musku zbog toga što se pokušava izvući iz preuzetih obveza.

Također se dogodilo na isti dan kad je zviždač Peiter Zatko, bivši Twitterov šef sigurnosti, svjedočio pred Odborom za pravosuđe američkog Senata o implikacijama optužbi iznesenih u njegovom 84 stranice dugom izvještaju po nacionalnu sigurnost Sjedinjenih Država.

Ozbiljne optužbe na račun Twittera

Zatko je, između ostalog, ustvrdio kako se Twitter ogriješio o sporazum s američkim vlastima iz 2011. godine koji mu brani zavaravanje korisnika i javnosti o sigurnosnim mjerama koje provodi. Naveo je kako u Twitteru ne mogu pratiti i ograničiti pristup zaposlenika ključnim dijelovima svojih sustava i kako nemaju planova za oporavak u slučaju kad podatkovni centri ne funkcioniraju.

Također je uvjeren kako su u Twitteru znali kako u svojim redovima imaju agente kineskih vlasti, a pojedini zaposlenici su bili zabrinuti zbog mogućeg prikupljanja podataka korisnika za Kinu.

Twitter se tijekom lipnja nagodio sa Zatkom i pristao mu isplatiti sedam milijuna USD. To je obznanjeno tijekom ročišta u sklopu priprema za nadolazeću parnicu.

Suđenje Musku bi trebalo početi 17. listopada, ako prije toga ne dođe do vansudske nagodbe.

Sud je nedavno dozvolio Muskovim odvjetnicima uvrštavanje Zatkovog izvješća u dokazne materijale. Muskov glavni argument prije toga bilo je navodno zatajivanje stvarnog broja lažnih korisničkih računa na Twutteru.

Izgubi li parnicu, sud bi mogao prisiliti Muska na akviziciju Twittera, usprkos tome što on to više ne želi.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.