Logo
Ispiši ovu stranicu

Poznati marketingaš odlazi iz AMD-a Istaknuto

Poznati marketingaš odlazi iz AMD-a

Robert Hallock, AMD-ov direktor tehničkog marketinga, napustit će tu tvrtku nakon što je u njoj proveo 12 godina.

Hallock je bio lice AMD-a za javnost. Surađivao je s novinarima i radio na izgradnji zajednice ljubitelja tog proizvođača procesora na Redditu, Discordu, YouTubeu i drugim platformama.

U objavi na Linkedinu nije naveo kamo će dalje, tek kako će provesti neko vrijeme putujući i razmišljajući o idućem potezu u karijeri.

Odlazi prije nove serije Ryzena

Tvrtku će napustiti netom prije no što AMD-ova linija procesora Ryzen 7000 za stolna računala, proizvedena petnanomilimetarskom arhitekturom Zen 4, treba biti puštena u prodaju.

AMD je krajem kolovoza ove godine predstavio modele procesora iz serije Ryzen 7000. Najavljeno je kako bi do toga moglo doći 27. rujna.

Tijekom iduće godine - vjerojatno već tijekom siječnja - na tržište bi trebala biti puštena i serija jeftinijih procesora, namijenjenih prijenosnim računalima, kao i čipovi koje se ugrađuje u web poslužitelje.

Hallock je zadnji u nizu visoko rangiranih zaposlenika AMD-a koji su otišli iz te tvrtke zadnjih nekoliko godina.

Raja Koduri, tada šef odjela zadužen za liniju procesora Radeon, napustio je AMD 2017. godine. Sad je prvi čovjek grupacije koja se bavi grafičkim čipovima u Intelu.

Godinu dana kasnije Chris Hook, u to vrijeme viši direktor za globalni marketing, dao je otkaz nakon 17 godina provedenih u AMD-u, još od vremena ATI-ja.  Iste je godine otišao i glavni direktor i viši dopredsjednik grupacije za računalstvo i grafiku Jim Anderson, koji je danas predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Lattice Semiconductor.

Zasad nije jasno tko će doći na Hallockovu poziciju, piše Tom's Radar.

Američke vlasti nedavno su AMD-u zabranile izvoz čipova namijenjenih umjetnoj inteligenciji u Kinu, skupa s Nvidijom. Ta bi zabrana mogla biti uskoro proširena.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.