Logo
Ispiši ovu stranicu

Feelsgood uložio pola milijuna eura u Juicefast Istaknuto

Feelsgood uložio pola milijuna eura u Juicefast

Fond Feelsgood sklopio je ugovor o ulaganju u Juicefast, hrvatsko-slovenski foodtech startup specijaliziran za tehnološki naprednu proizvodnju prirodnih detoksikacijskih sokova i zdravih obroka te programa za podizanje razine fizičkog i mentalnog zdravlja.

Prvi hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom uložio je u Juicefast 500 tisuća eura, odnosno blizu 3,8 mijuna kuna. Investicija će biti iskorištena za unaprjeđivanje proizvodnje, distribuciju i marketing.

Suosnivači Juicefasta su braća David i Marko Dravinec, koji su svoja dva već postojeća zasebna poslovna poduhvata (Detox.hr i pilot projekt Zdravi obroci) uz pomoć Feelsgooda spojili u novu tvrtku registriranu u Sloveniji. Osim njih, u projektu sudjeluje desetak mladih stručnjaka koji prirodne namirice, voće i povrće pretvara u obroke i sokove procesom obrade visokim hidrostatskim tlakom (HPP).

Ukupno ulaganje - 750 tisuća eura

Osnovna misija fonda Feelsgood upravo je ulaganje u mlade i perspektivne tvrtke u Hrvatskoj i Sloveniji koje svojim poslovanjem donose pozitivnu promjenu u društvu zadovoljavajući barem neki od globalnih ciljeva UN-a za održivi razvoj. Fond je u cijelosti razvijen u Hrvatskoj, a i sav investicijski kapital od otprilike 30 milijuna eura nalazi se našoj zemlji.

"Njihov naizgled jednostavan proizvod itekako može doprinijeti suzbijanju epidemije modernog doba – pretilosti, a koja je još dodatno pogoršana kao posljedica pandemije koronavirusa", uvjeren je suosnivač fonda Feelsgood Dinko Novoselec.

Ukupna nedavna investicijska runda u Juicefast iznosila je 750 tisuća eura, pri čemu je Feelsgood bio vodeći investitor.

Ranije su uložili 330 tisuća eura (oko 2,5 mil. kn) u zagrebački startup BiteMe Nutrition, specijaliziran za proizvodnju sirovih energetskih biopločica i biokolačića, kao i agrotehnološku tvrtku Agrivi (5,6 mil. kn).

Također su s 1,3 mil. eura poduprli rad startupa BE-ON, specijaliziranog za savjetovanje građana koji su u financijskim teškoćama.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.