Logo
Ispiši ovu stranicu

Snapchat sprema velik broj otkaza, gubi ključne ljude Istaknuto

Snapchat sprema velik broj otkaza, gubi ključne ljude

Snap navodno planira otpustiti petinu od ukupno više od 6.400 zaposlenih, a ostat će i bez šefice za prodaju oglasa.

Rezovi, s kojima u vlasniku Snapchata namjeravaju krenuti još ovog tjedna, zahvatit će odjel za hardver, u kojem su nedavno obustavili razvoj bespilotne letjelice za snimanje selfieja Pixie. Uz to, među najteže pogođenima bit će zaposlenice i zaposlenici koji su razvijali alate koji su razvojnim programerima trebali pomoći u izradi igara i mini aplikacija u sklopu Snapchata.

Aplikacija za socijalno mapiranje Zenly, koju je Snap kupio 2017. godine i koja je dosad poslovala samostalno, također može očekivati značajno smanjenje radne snage, a i tim za prodaju oglasa bit će restrukturiran, piše Verge.

U silaznoj putanji

Kako nevolja nikad ne dolazi sama, Snap će morati tražiti nove kadrove kako bi popunio pojedine ključne pozicije.

Šefica tima koji se bavi oglašavanjem Jeremi Gorman najavila je ostavku. Prijeći će u Netflix, skupa sa Snapovim dopredsjednikom za prodaju oglasa za područje Sjeverne i Južne Amerike Peterom Naylorom.

Netflix je već prošao kroz rundu otkaza ove godine, nakon prvog pada broja pretplatnika u zadnjih deset godina. Sad se spremaju ponuditi novi model pretplate uz prikaz oglasa.

U Snapu, pak, pripremaju pretplatu u sklopu koje će pretplatnici za četiri američka dolara mjesečno moći dobiti raniji pristup novim značajkama. Tijekom prvog mjeseca pretplatu je kupilo više od milijun ljudi, piše Engadget.

Nastavak je to već ionako prilično loše godine za Snap. Cijena dionice te tvrtke pala je za 80 posto od siječnja 2022., a u razdoblju od travnja do lipnja zabilježili su slabije poslovne rezultate od očekivanih.

Prihodi Snapa u padu su još od prošle godine, nakon što je Apple u svoj operativni sustav iOS uveo promjene koje omogućuju sprječavanje praćenja putem aplikacija i web odredišta. Na to su se nadovezale druge nevolje, poput rasta inflacije i nepovoljnih makroekonomskih uvjeta poslovanja općenito.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.