Logo
Ispiši ovu stranicu

Još jedna tvrtka za trgovanje kriptovalutama je otišla u stečaj Istaknuto

Još jedna tvrtka za trgovanje kriptovalutama je otišla u stečaj

Tvrtka za trgovanje kriptovalutama Voyager Digital proglasila je stečaj i zatražila zaštitu kako bi mogla obaviti preustroj.

Prema podacima koje je ta tvrtka podastrijela nadležnom sudu u New Yorku, raspolaže s imovinom koja vrijedi između milijarde i 10 mlrd. američkih dolara te potraživanjima koja su u tom rangu.

Na računu ima oko 1,3 mlrd. USD u kriptovalutama i više od 350 milijuna USD koje drži za klijente u njujorškoj banci Metropolitan Commercial.

Povukao ih Three Arrows Capital

Voyager Digital je pretrpio ogromne gubitke zbog izloženosti kripto hedge fondu Three Arrows Capital, koji je otišao u bankrot tijekom prošlog tjedna nakon što nije mogao vratiti pozajmice nizu tvrtki, što je uključivalo i 650 mil. USD duga Voyageru.

U priopćenju za javnost naveli su kako vjeruju u budućnost industrije kriptovaluta, ali kako zbog produljenog stanja nestabilnosti na tržištu i stečaja Three Arrows Capitala moraju nešto poduzeti. Nisu odustali od naplate duga Three Arrows Capitala, uključujući imovinu pod nadzorom suda u New Yorku i Britanskim Djevičanskim otocima.

Dionice Voyagera, izlistane na burzi kapitala u Torontu, izgubile su blizu 98 posto vrijednosti od početka ove godine. Tijekom prošlog tjedna obustavili su sve isplate sredstava, pologe i trgovanje na svojoj platformi. Tada su naveli kako istražuju strateške alternative s različitim zainteresiranim stranama.

Više drugih tvrtki se odlučilo na slične korake. Među njima su Celsius, Babel Finance i Vauld. Konkurentska tvrtka Nexo ponudila je preuzimanje Vaulda.

Kripto tržište već neko vrijeme trese kriza likvidnosti, ponajviše zbog velikog povlačenja depozita uslijed naglog pada cijena digitalnih valuta. Situacija se rapidno pogoršala nakon urušavanja stablecoina Terre, koji je na vrhuncu dosegnuo vrijednost od 60 mlrd. USD.

Bitcoin, najveća svjetska kriptovaluta, u lipnju je zabilježila najgori mjesec u povijesti, uz pad vrijednosti od 38 posto. Investitori se pripremaju za dulje razdoblje nepovoljnih okolnosti, poznato i kao kripto zima, piše CNBC.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.