Logo
Ispiši ovu stranicu

Šef Microsoftovog odjela za Hololens odlazi zbog seksualnog uznemiravanja Istaknuto

Šef Microsoftovog odjela za Hololens odlazi zbog seksualnog uznemiravanja

Alex Kipman, visoko rangirani Microsoftov direktor, odlazi iz te tvrtke zbog optužbi o seksualnom uznemiravanju i verbalnom zlostavljanju.

Microsoft nije još službeno potvrdio Kipmanov odlazak, ali je GeekWire objavio internu e-poštu koju je poslao direktor odjela za računalstvo u oblaku Scott Guthrie, a u kojoj je navedeno kako su "zajednički došli do odluke da je pravo vrijeme da Kipman napusti Microsoft i potraži novi posao".

Dosadašnji šef odjela za konzolu za virtualnu stvarnost Hololens i kontroler Kinect za igraću konzolu Xbox trebao bi na tim pozicijama provesti još dva mjeseca, kako bi pomogao pri primopredaji osobi ili osobama koje će ga zamijeniti.

Također je u planu reorganizacija odjela za miješanu stvarnost na čijem je čelu Kipman bio. Hardverski timovi trebali bi prijeći pod okrilje Panosa Panaya, direktora odjela za operativni sustav Windows i uređaje.

Egzodus zaposlenika

Kipman je bio prisiljen na odlazak nakon što je više od 25 djelatnika Microsofta svjedočilo protiv njega u internom izvješću. Između ostalog, navedeni su slučajevi neprimjerenog dodirivanja i gledanja razvratnih sadržaja u virtualnoj stvarnosti dok su drugi zaposlenici bili prisutni.

Početkom ove godine pisalo se o tome kako je više od 70 Microsoftovih djelatnika iz tima zaduženog za Hololens otišlo iz te tvrtke tijekom 2021. godine, od čega njih vie od 40 u Meta Platforms.

U Microsoftu su polagali velike nade u Hololens nakon što je Američka vojska naručila 120 tisuća konzola IVAS, za što bi platila 21,88 milijardi američkih dolara tijekom deset godina. Ali, posao je odgođen, a naknadno provedena revizija nije mu bila naročito sklona. Ipak, operativno testiranje dobilo je zeleno svjetlo tijekom prošlog mjeseca, piše Verge.

Bez obzira na daljnji mogući razvoj događaja vezanim uz tu narudžbu, čini se izglednim kako Kipman neće biti osoba koja će se time baviti.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.