Logo
Ispiši ovu stranicu

Dell Technologies za pametno recikliranje IT opreme Istaknuto

Dell Technologies za pametno recikliranje IT opreme

Kako pametno i odgovorno reciklirati svoju IT opremu? Tvrtka Dell Technologies osmislila je odlično rješenje.

Razvoj održivih proizvoda i usluga glavna su vizija tvrtke Dell Technologies, a što nas sve čeka od eco-friendly inovacija u budućnosti možete saznati 7. lipnja na CEE Social Impact Summit virtualnom događaju.
Digitalna transformacija, nove tehnologije, umjetna inteligencija i brojne inovacije, nešto su što predstavlja tech industriju. Uz sve to, pojavio se i novi trend ekološke osviještenosti i brige o okolišu koji je potaknuo velike kompanije da krenu u osmišljavanje održivih proizvoda i rješenja.

2

PROMO ČLANAK

Tvrtka Dell Technologies je sa svojim inovacijama otišla korak dalje. Vodeći se sustainability vizijom, osim što lansiraju moćne uređaje izrađene od recikliranih materijala, veliki fokus stavili su i na razvoj eco-friendly usluga poput Asset Recovery Service programa za pametno i odgovorno recikliranje IT opreme. Što to zapravo znači za krajnjeg korisnika?

E-otpad je isto otpad!

Sve ima svoj rok trajanja pa tako i IT oprema, ali glavno pitanje je kako ju pametno i odgovorno reciklirati? E-otpad postao je nezaobilazan izazov kod tehnoloških kompanija, međutim tvrtka Dell Technologies iskazala je svoju inicijativu osmišljavanjem nove Asset Recovery Service usluge. Ovo rješenje omogućava jednostavno zbrinjavanje starih uređaja - od stolnih i prijenosnih računala, servera, perifernih uređaja pa sve do gadgeta, što je vrlo praktično za one velike kompanije koje kontinuirano obnavljaju svoju IT opremu. Također, još jedan ključni segment ovog programa je što u cijelom svom cirkularnom procesu recikliranja brinu i o zaštitu svih osjetljivih podataka kompanije.

Asset Recovery Service program - step by step

Sigurno se pitate kako točno funkcionira Asset Recovery Service program? Pripremili smo i mali guide koji će vas uvesti u sami proces. Postoje tri glavne stavke koje se nude korisnicima ove usluge: preprodaja, reciklaža ili povrat opreme koja se nalazila u najmu. Nakon što je korisnik odabrao što želi napraviti sa svojom opremom, tvrtka Dell „preuzima palicu“ te rješava svu logistiku i organizira transport uređaja.
Nakon toga slijedi sigurni proces sanitacije podataka ili se ona, prema osobnim željama korisnika, može odraditi na licu mjesta za dodatnu sigurnost.

Posljednji korak obuhvaća procjenu vrijednosti dostavljene opreme kako bi se ona mogla unovčiti za, primjerice, daljnji razvoj kompanije. Ako je ipak riječ o uređajima koji više nisu za korištenje, tvrtka Dell preuzima odgovornost za njihovo pravilno recikliranje.

3
Sve ovo korisnik može pratiti u stvarnom vremenu putem TechDirect platforme koja pruža detaljna izvješća – od procjene uređaja, praćenje narudžbi, sanaciji podataka pa sve do pojedinosti o recikliranju.

Dell donosi održivu budućnost

Osim Asset Recovery Service programa, postoji još puno zanimljivih stvari koje tvrtka Dell Technologies radi na temu očuvanja okoliša i održive tehnologije. Naime, osmisli su nevjerojatno inovativan modularni dizajn pod nazivom Concept Luna koji se predstavlja i kao „laptop budućnosti“. Luna sadrži lako dostupne, zamjenjive komponente koje je moguće i reciklirati.

Novitet je i što se umjesto jedne matične ploče, u unutrašnjosti Lune skriva više manjih matičnih ploča pa ovakav koncept donosi bolji raspored komponenti za još veću efikasnost kod korištenja. Zahvaljujući tome, korisnik s ovim dizajnom laptopa može bez velike muke promijeniti željene dijelove na uređaju – od ventilatora, baterije, procesora pa čak i zaslon. Da je tome stvarno tako, pogledajte video!

Tvrtka Dell Technologies vjerno prati, ali i stvara nove trendove na tržištu s kojim dodatno razvija svoje uspješno poslovanje s vizijom održive budućnosti.
Dodatno, o svim zanimljivim činjenicama, projektima, planovima kao i novim poslovnim uspjesima tvrtke Dell možete čuti i na nadolazećoj CEE Social Impact Summit virtualnoj konferenciji, 7. lipnja, u 10:30 sati.

4

Za sudjelovanje je potrebno je registrirati se na linku. Za više informacija o tvrtki Dell Technologies, posjetite Dell Technologies.

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.