Logo
Ispiši ovu stranicu

Rimac ostao bez šefa digitalizacije: Preskar se vratio u Asseco SEE Istaknuto

Robert Preskar Robert Preskar

Robert Preskar sredinom je svibnja preuzeo poziciju direktora odjela za razvoj proizvoda i rješenja iz područja sigurnosti i kartičnog poslovanja u kompaniji ASEE Hrvatska (Asseco SEE).

Preskar je menadžer s više od 25 godina iskustva, od toga njih gotovo 20 na rukovodećim pozicijama unutar IT kompanija. Specijaliziran je za digitalnu transformaciju poslovanja, poslovne procese, ERP sustave, arhitekturu IT rješenja, visoko sigurnosna rješenja, eCommerce te razvoj softvera.

Povratak nakon 10 godina

Za ASEE je radio prije više od deset godina kao glavni arhitekt softverskih rješenja za područje jugoistoka Europe. U međuvremenu je bio direktor IT-ja i prodaje u BoatBookeru i glavni operativni direktor u Bumblehoodu. Karijeru je počeo krajem 2001. godine kao razvojni programer u Logosu.

Na novu poziciju stiže s mjesta voditelja odjela digitalizacije Rimac Automobila gdje je radio na uspostavi PLM, ERP i drugih sustava u razdoblju ubrzanog rasta tvrtke sa 200 zaposlenih na njih danas skoro dvije tisuće.

"Preskar će s timom stručnjaka razvijati napredna sigurnosna rješenja za naše klijente diljem svijeta. Siguran sam da će njegovo široko iskustvo u digitalizaciji, zajedno s inovativnim rješenjima koja nudimo, doprinijeti još snažnijem pozicioniranju ASEE kao neizostavnog partnera svim kompanijama koje sigurnost i korisničko iskustvo stavljaju u centar svoga poslovanja", rekao je Viktor Olujić, član uprave ASEE-a.

ASEE je jedna od najvećih IT kompanija u Europi na području proizvodnje i implementacije vlastitih softverskih rješenja.

Tvrtka pruža ICT rješenja za različite industrijske vertikale, uključujući financijski sektor, industriju plaćanja, javnu upravu i telekomunikacije, dok proizvode i usluge u okviru područja paymenta nudi pod imenom Payten.

ASEE Grupa posluje u 23 zemlje i zapošljava preko 3.000 ljudi diljem svijeta.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.