Logo
Ispiši ovu stranicu

Microsoft predstavio novosti u sigurnosnim uslugama Istaknuto

Microsoft predstavio novosti u sigurnosnim uslugama

Microsoft je predstavio novu, proširenu liniju upravljanih sigurnosnih usluga Microsoft Security Experts koja kombinira stručnu tehnologiju s uslugama kojima upravljaju ljudi.

Nova usluga omogućava povećanje sigurnosnog tima korisnika ili upravljanje sigurnošću uz pomoć partnera. Microsoft je objavio da je dostupna i samostalna verzija Microsoft Defender for Business.

Defender for Business malim i srednjim tvrtkama donosi razinu sigurnosti poput one u velikim sustavima, uključujući i detekciju prijetnji i mogućnost odgovora za zaštitu od ransomwarea i drugih sofisticiranih kibernetičkih prijetnji.

Tijekom protekle godine broj sigurnosnih prijetnji značajno je rastao pa se očekuje da će kibernetički kriminal do 2025. godine svijet koštati 10,5 bilijuna USD godišnje, što je značajno povećanje u odnosu na 3 bilijuna USD prije deset godina, odnosno 6 bilijuna USD tijekom 2021. godine.

Kako se povećava broj sigurnosnih napada, tako se mora povećavati i naša obrana. Prošle godine Microsoft Security blokirao je više od 9,6 milijardi zlonamjernih prijetnji i više od 35,7 milijardi phishing i drugih zlonamjernih e-mailova. Microsoft Security aktivno prati više od 35 obitelji ransomware virusa, kriminalne aktivnosti i 250 jedinstvenih aktera prijetnji unutar promatranih država, a Microsoft tehnologija svake sekunde blokira više od 900 pokušaja krađe lozinke.

Sama tehnologija nije dovoljna za obranu od kibernetičkog kriminala. Tehnologija je ključna, no upravo kombinacija vodećih tehnologija, sveobuhvatnih obavještajnih podataka o prijetnjama i visokokvalificiranih stručnjaka čine zaista učinkovitu sigurnosnu poziciju. Primjerice, u SAD-u nedostaje stručnjaka za sigurnost pa 1 od 3 sigurnosne pozicije nije popunjena. Zato tvrtke traže vanjsku podršku za sigurnosne usluge kao dodatnu podršku stručnjacima unutar tvrtke ili da u potpunosti upravlja njihovim sigurnosnim sustavima.

Microsoft prepoznaje sigurnosne zahtjeve tvrtki te je, uz ekosustav partnera, širok raspon signala, tehnološke inovacije i sigurnosne stručnjake svjetske klase, u jedinstvenoj poziciji da pruži tražene usluge.

Zato Microsoft proširuje svoje postojeće usluge u sklopu nove kategorije Microsoft Security Experts. Security Experts kombiniraju stručnu tehnologiju s uslugama kojima upravljaju ljudi kako bi pomogli organizacijama da postignu sigurnije, usklađenije i produktivnije rezultate.

Vizija tvrtke je da pruži novu kategoriju usluga na području sigurnosti, usklađenosti, identiteta, upravljanja i privatnosti. Uz doprinos Microsoft iskusnog ekosustava partnera, razvijene su tri nove upravljane usluge koje mogu pomoći skalirati timove stručnjaka korisnika kako bi odgovarali potrebama – bez izazova njihovog zapošljavanja i treninga.
• Microsoft Defender Experts for Hunting namijenjen je korisnicima koji imaju snažan sigurnosni operativni centar, no žele da im Microsoft pomogne u proaktivnom traženju prijetnji u podacima Microsoft Defendera, uključujući krajnje točke, Office 365, aplikacije u oblaku i identitet. Microsoft stručnjaci će ispitati sve što pronađu i zatim predati sve kontekstualne informacije o upozorenju i upute za oporavak kako bi korisnik mogao brzo odgovoriti na prijetnju.
• Microsoft Defender Experts for XDR namijenjen je korisnicima koji trebaju povećati kapacitet svog sigurnosnog operativnog centra. Defender Experts for XDR je usluga upravljane proširene detekcije i odgovora (XDR) na prijetnju koja se proteže izvan krajnjih točaka kako bi omogućila detekciju i odgovor kroz Microsoft 365 Defender, istražujući upozorenja i koristeći automatizaciju te ljudsku ekspertizu za reagiranje na incidente zajedno s korisnikovim timom.
• Velikim poslovnim sustavima koji traže sveobuhvatnije usluge kojima upravljaju Microsoft stručnjaci odgovarat će Microsoft Security Services for Enterprise. Ova sveobuhvatna usluga kojom upravljaju stručnjaci kombinira proaktivnu potragu za prijetnjama i upravljani XDR, koristeći Microsoftove potpune sigurnosne informacije i upravljanje događajima (SIEM) i XDR da zaštiti sva okruženja u oblaku i sve platforme. Microsoft sigurnosni stručnjaci za klijenta upravljaju uključivanjem, svakodnevnim interakcijama i modernizacijama te reagiraju na incidente.

Uz Microsoft Defender for Business, srednje i male tvrtke dobivaju višeslojnu zaštitu, detekciju i odgovor na prijetnje da bi se zaštitile te otklonile poznate i nepoznate prijetnje.
Defender for Business – značajke proizvoda:
• Upravljanje prijetnjama i ranjivošću pomaže u određivanju prioriteta i fokusiranju na slabosti koje predstavljaju najhitniji i najveći rizik za poslovanje. Klijenti mogu proaktivno izgraditi sigurne temelje za svoje okruženje otkrivanjem, određivanjem prioriteta i ispravljanjem softverskih ranjivosti i pogrešnih konfiguracija.
• Opcije smanjenja površine napada pomažu minimizirati površinu napada (tj. mjesta na kojima je tvrtka ranjiva na kibernetičke napade na uređajima i aplikacijama), ostavljajući lošim akterima manje načina za izvođenje napada.
• Zaštita iduće generacije pomaže spriječiti i zaštititi od prijetnji pomoću antimalware i antivirusne zaštite na uređajima i u oblaku.
• Detekcija i odgovor na prijetnju u krajnjoj točci pruža detekciju i reakciju na temelju ponašanja da bi klijenti mogli identificirati trajne prijetnje i ukloniti ih iz svog okruženja.
• Automatska istraga i sanacija pomažu klijentima skalirati sigurnosne operacije ispitivanjem upozorenja i poduzimanjem hitnih radnji za rješavanje napada. Smanjenjem volumena upozorenja i otklanjanjem prijetnji Defender for Business omogućava korisnicima da odrede prioritetne zadatke i fokusiraju se na sofisticiranije zadatke.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.