Logo
Ispiši ovu stranicu

Samsung Electronics na CES 2022 sajmu predstavio viziju "Zajedno za budućnost"

Samsung Electronics na CES 2022 sajmu predstavio viziju "Zajedno za budućnost"

Samsung Electronics je na međunarodnom sajmu CES 2022 predstavio svoju novu poslovnu viziju Zajedno za budućnost.

Tijekom uvodnog obraćanja, glavni govornik Jong-Hee (JH) Han, potpredsjednik, izvršni direktor i voditelj Samsung Device eXperience odjela, rekao je da Samsung planira svoju viziju pretvoriti u stvarnost uvođenjem niza inicijativa za održivost, svrsishodnih partnerstava i prilagodljivih i povezanih tehnologija.

„Iznimno mi je što korisnici mogu biti dio naše vizije kako inovacije mogu stvoriti pozitivne promjene, zbog čega nam se mogu pridružiti u izgradnji bolje budućnosti. Ove inovacije učinit će održivost ključnim dijelom korisničkog iskustva, omogućavajući život koji je uistinu spreman za globalne izazove“, izjavio Jong-Hee (JH) Han.

Održiva budućnost

Sama vizija temeljena je na onome što Samsung naziva „svakodnevnom održivošću“. To je koncept koji inspirira Samsung da održivost stavi na centralno mjesto svega što radi. Kompanija ostvaruje svoju viziju usvajanjem novih proizvodnih praksi s malim utjecajem na životnu sredinu, ambalažom koja smanjuje negativan pritisak i održivijim korisničkim iskustvom, kao i odgovornim odlaganjem proizvoda na kraju njihovog životnog ciklusa.

Ovi napori uključuju i proširenje upotrebe recikliranih materijala - Samsung Visual Display Business planira koristiti 30 puta više reciklirane plastike nego 2021. Kompanija je također otkrila planove u smjeru proširenja upotrebe recikliranih materijala na sve mobilne proizvode i kućanske uređaje u naredne tri godine.

Upotreba recikliranih materijala od ove godine uključit će i unutrašnju ambalažu, pa će reciklirani materijali biti ugrađeni u stiropor, držače kutija i plastične vrećice. Samsung je također najavio globalno proširenje svog nagrađivanog Eco-Packaging programa, kojim se kartonske kutije pretvaraju u kućice za mačke, pomoćne stolove i drugi namještaj. Naspram prije, sada će obuhvatiti i pakiranja za kućanske uređaje kao što su usisivači, mikrovalne pećnice, pročišćivači zraka i drugo.

Samsung je ove godine predstavio značajna poboljšanja svog prvog SolarCell daljinskog upravljača bez baterija, s ugrađenim solarnim panelom koji se može puniti i danju i noću. Poboljšani SolarCell Remote dobiva energiju iz radio frekvencija u uređajima kao što su WiFi ruteri.

„Ova inovacija bit će uključena u nove Samsung televizore i kućanske uređaje – s ciljem uklanjanja više od 200 milijuna baterija s odlagališta otpada. Kada ih poredate, to je udaljenost od Las Vegasa do Koreje“, rekao je Han.

Osim toga, do 2025. Samsung planira postaviti sve svoje televizore i punjače za telefone na gotovo nultu snagu u stanju pripravnosti, tako da proizvodi neće trošiti gotovo nikakvu energiju kada se ne koriste.

Samsung je također najavio kako će njegove ekološke tehnologije kao što je SolarCell Remote biti otvorenog tipa, pa će ih za svoje nove uređaje moći koristiti i drugi.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.