Logo
Ispiši ovu stranicu

Bolt najavljuje novi krug financiranja od 628 milijuna eura Istaknuto

Bolt najavljuje novi krug financiranja od 628 milijuna eura

Aplikacija Bolt objavila je dosad najveći krug financiranja u vrijednosti od 628 milijuna eura. Investicije će biti usmjerene prema dodatnom širenju postojećih usluga i ubrzanja prijelaza s osobnih automobila na mogućnost korištenja inovativnih načina kretanja gradom.

Time će se smanjiti gužve u gradovima i zagađenje te omogućiti više zelenih površina gdje će se ljudi moći lakše kretati.

Investicijski krug vodili su američka tvrtka rizičnog kapitala Sequoia Capital te Fidelity Management and Research Company LLC koja se bavi investicijskim savjetovanjem. U financiranju su sudjelovale i financijska tvrtka Owl Rock (odjel Blue Owl), tvrtka za investicijsko savjetovanje Whale Rock, D1 Companies LLC koja upravlja sportskim objektima, tvrtka rizičnog kapitala G Squared, Tekne, investicijska tvrtka Ghisallo Capital Management LLC i druge, a njegovim zatvaranjem Boltova se vrijednost procjenjuje na 7,4 milijarde eura.

„Desetljećima su gradovi građeni za automobile, a ne za ljude, što je dovelo do neodrživog prometa, onečišćenja i gubitka javnih površina u korist parkirnih mjesta. Smatramo da je ovaj pristup zastario, pa smo tijekom proteklih osam godina razvili usluge koje nude bolje i pristupačnije alternative osobnim automobilima. Surađujemo s mnogim gradovima kako bismo ljudima pomogli da prijeđu na ekološki održiva vozila, kao što su električni romobili i e-bicikli, te im te im ponudili zajedničke mogućnosti mobilnosti poput vožnji na zahtjev i mogućnost najma vozila putem aplikacija car sharinga“, istaknuo je Markus Villig, osnivač i CEO Bolta.

Nakon što je Bolt nedavno u suradnji s Allianzom pokrenuo program osiguranja korisnika romobila od osobne nezgode i opće odgovornosti, u prosincu 2021. najveća mreža za mikromobilnost u Europi najavila je niz novih sigurnosnih značajki koje će biti ugrađene u njihove usluge. Ove značajke uključuju sustav za prevenciju tandemske vožnje koji sprječava istovremenu vožnju dvije osobe na jednom romobilu, test kognitivnih reakcija koji jamči još sigurniju vožnju te sustav za sprječavanje klizanja koji omogućava korištenje romobila samo u sigurnim uvjetima i na odgovoran način.

Kako bi još jednom pokazao da je pouzdan partner u gradovima i da je sigurnost svih sudionika u prometu na prvom mjestu, Bolt je 2021. odlučio zaključiti zaustavljanjem mogućnosti najma romobila na Silvestrovo u cilju zaštite korisnika od potencijalno opasne vožnje. To uključuje i hrvatske gradove – Rijeku, Osijek i Varaždin – u kojima trenutno prometuje 550 romobila.

Osim najma romobila, usluge aplikacije obuhvaćaju i vožnju na zahtjev u kojoj Bolt drži vodeću poziciju u Hrvatskoj, naručivanje obroka iz restorana putem aplikacije Bolt Food te brzu dostavu namirnica putem nove opcije Bolt Market zahvaljujući kojoj Bolt planira dodatno širenje tijekom 2022.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.