Logo
Ispiši ovu stranicu

King ICT je u 2021. povećao prihode za više od deset posto Istaknuto

Plamenko Barišić (King ICT) Plamenko Barišić (King ICT)

Tvrtka King ICT objavila je poslovne rezultate za 2021. godinu.

Kako je navedeno u izvještaju o poslovanju, tijekom ove godine ostvarili su porast prihoda nešto veći od deset posto u odnosu na 2020. Tu su godinu završili s ukupnim godišnjim prihodom nešto većim od 636 milijuna kuna, što je bio značajan pad u odnosu na 2019., kada su zabilježili 764,1 mil. HRK.

Navedeni porast znači kako su se vratili na razinu od 700 mil. HRK prihoda ili ju ponešto premašili.

Pritom su, kako tvrde u King ICT-ju, uspjeli zadržati profitabilnost, uz rast ugovorenih i realiziranih poslova na inozemnim tržištima i znatnim ulaganjima u vlastita platformska rješenja i proizvode. Ta tvrtka i dalje ima više od 400 zaposlenih, odnosno više od 700 ICT stručnjaka na raspolaganju. 

Poslovni fokus ostao je na potpunoj digitalizaciji ključnih korisničkih poslovnih procesa kroz isporuke vlastitih rješenja i profesionalnih servisa na tehnološkim platformama globalnih proizvođača. Više su se okrenuli pružanju usluga u poslovnom modelu XaaS i povećali broj servisa na vlastitim platformama.

Jačanje regionalnih pozicija

Lokalno su prisutni na tržištu država Beneluxa i jačaju pozicije na regionalnom tržištu, gdje su od ranije prisutni u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sjevernoj Makedoniji i Kosovu.

Između ostalog, tijekom ove godine nastavili su suradnju NATO-vom Agencijom za komunikacije i informiranje, uveli postojeće rješenje SAP ERP United Grupe u Telemach Hrvatska, dovršili i u produkciju pustili sustav za upravljanje ljudskim potencijalima SAP HR u Hrvatske autoceste, implementirali i isporučili aplikaciju za prvi digitalizirani popis stanovništva za Državni zavod za statistiku...

S hrvatskim Ministarstvom unutarnjih poslova dogovorili su projekt Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama, s ciljem implementacije i uspostave jedinstvenog nacionalnog sustava koji će građane putem mobilnih uređaja upozoravati i informirati tijekom kriznih situacija.

U 2021. su također i kupili tvrtku Omega SW.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.