Logo
Ispiši ovu stranicu

TOP 25 hrvatskih startupa za pratiti u 2022. godini Istaknuto

TOP 25 hrvatskih startupa za pratiti u 2022. godini

Popis najperspektivnijih hrvatskih startupa u 2022. godini, NovacHR TOP25 startupa za pratiti u 2022. u organizaciji Hanza Medie, ove je godine bez Infobipa i Rimac grupe. Hrvatski startup ekosustav toliko je narastao da je žiri u kojem je sudjelovalo 14 vrsnih poznavatelja startup ekosustava odlučio da hrvatske jednoroge, najuspješnije hrvatske startupe, treba izdvojiti i priliku dati novim igračima.

Na popis 25 najperspektivnijih startupa u idućoj godini ušli su: AGRIVI, Aircash, airt, Amodo, AMPnet, Ascalia, BiteMe Nutrition, Cidrani, CircuitMess, Farseer, Go Green Ozonator, Identyum, Include, Memgraph, Mindsmiths, MIRET, NUOTWO, OmoLab, OptimoRoute, Orqa, Peekator, Robotiq.ai, sportreact, STEMI i Wasp. To su startupi, koji su na temelju dosadašnjih rezultata, proizvoda koje su razvili, timova koje su ekipirali, investicija koje su primili i najava, oni od kojih se očekuje najviše u idućoj godini.

Riječ je o mladim, inovativnim tehnološkim tvrtkama koje se bave od primjene tehnologije u poljoprivredi i poboljšanju zdravlja preko tehnologija koje pomažu u čitanju, automatizaciji zamornih poslova, kvalitetnijem obrazovanju, zaštiti privatnosti pa do robotičkih, startupa koji koriste umjetnu inteligenciju i blockchain te unaprjeđuju ponudu financijskih usluga.

t25

Iako se startupe u pravilu doživljava kao malene tvrtke, 25 najperspektivnijih hrvatskih startupa su, prema podacima Fine, zajednički lani bili veličine jedne srednje velike hrvatske kompanije. Skupa su premašili prihod od 10 milijuna eura, rasli i do deset puta i brojali gotovo 300 zaposlenih.

U žiriju za izbor najperspektivnijih hrvatskih startupa, koje vrijedi pratiti u 2022., bili su predstavnici sva tri hrvatska VC fonda - Fil Rouge Capital, South Central Ventures i Feelsgood, zatim VentureXchange, Funderbeam SEE Zagrebačke burze, ZICER, FER-ov inkubator SPOCK, Algebra LAB, BIRD Incubator, gaming Inkubator PISMO, Infobip Startup Tribe, udruge UBIK i CroAI te Hanza Media.

Izvor: Novac.hr

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.