Logo
Ispiši ovu stranicu

Hertz bi mogao utrostručiti narudžbu Teslinih vozila za Uber Istaknuto

Hertz bi mogao utrostručiti narudžbu Teslinih vozila za Uber

Uber će dobiti pola flote 100 tisuća automobila koju je Hertz nedavno naručio od Tesle. No, taj bi broj mogao narasti do 150 tisuća vozila.

Za Uber će pošiljka električnih automobila, koji bi trebali biti isporučeni do 2023. godine, biti korak prema ostvarenju nulte emisije stakleničkih plinova. Ali, također bi time trebali poboljšati zaradu vozača.

Uberovi vozači moći će od početka idućeg tjedna unajmiti automobile 2021 Tesla Model 3 putem Hertzovog programa u Los Angelesu, San Franciscu, San Diegu i Washingtonu D.C. Teslina potpuno autonomna vozila zasad nisu obuhvaćena ovim dogovorom.

Tijekom nadolazećih tjedana Hertzov program bi trebao biti proširen i na druge dijelove Sjedinjenih Država. Ispočetka će cijena najma biti 334 američkih dolara tjedno (bez poreza i naknada), ali bi trebala biti spuštena na 299 USD ili niže tijekom vremena. Kako bi mogli dobiti vozilo u najam vozači će morati imati ocjenu od barem 4,7 i minimalno 150 vožnji iza sebe.

Dosad najveća narudžba e-vozila ikad

Hertzova narudžba navodno će Tesli donijeti 4,2 mlrd. USD. Riječ je o dosad najvećoj narudžbi električnih vozila, piše CNBC, koja je podigla tržišnu kapitalizaciju Tesle na razinu iznad jednog bilijuna USD.

No, mogla bi biti udvostručena pokaže li se da su Uberovi vozači zadovoljni, otkrio je Hertzov privremeni glavni izvršni direktor Mark Fields, a prenosi Electrek. Naime, pokaže li se njihov program uspješnim, Hertz bi mogao nabaviti ukupno 150 tisuća Tesli za najam Uberu u iduće tri godine.

Preostalih 50 tisuća, prema sadašnjim planovima, namjeravaju upotrijebiti za modernizaciju vlastite flote vozila za najam.

Glavni izvršni direktor Ubera Dara Khosrowshahi vjeruje kako će se dovoljno vozača s kojima posluju uključiti u Hertzov program.

Hertz je nedavno završio proces reorganizacije nakon stečaja u lipnju ove godine, iz kojeg su ga izvukli investitori predvođeni s Knighthead Capital Management i Certares Management, financijskom injekcijom vrijednom 5,9 mlrd. USD. Kao i brojne druge tvrtke u tom segmentu industrije, Hertz je bio jedna od prvih žrtvi borbe za suzbijanje širenja koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.