Logo
Ispiši ovu stranicu

Samsung ostvario rekordne prihode, očekuju dobar kraj godine Istaknuto

Samsung ostvario rekordne prihode, očekuju dobar kraj godine

Treće tromjesječje 2020. godine bilo je rekordno za Samsung. Ove su godine uspjeli nadmašiti taj rezultat.

Južnokorejski je div lani u ovo vrijeme objavio kako su ostvarili prihode od 66,96 bilijuna wona. Sad su dosegli 73,98 bilijuna, odnosno oko 63 milijarde američkih dolara. Porast prihoda od oko deset posto pratio je porast zarade od 26 posto u odnosu na isto razdoblje lani, koja se zaustavila na razini od 15,82 bilijuna wona, odnosno 13 mlrd. USD.

Memorijski čipovi i procesori koje proizvode u Samsungu za uređaje u rasponu od web poslužitelja do pametnih telefona bili su traženi uslijed prijelaza na hibridni način rada. Kako je riječ o najvećem svjetskom proizvođaču procesora, globalna nestašica i povećana potražnja išla im je u prilog jer su cijene njihovih proizvoda porasle, a time je rasla i zarada.

Odjel koji se bavi memorijskim čipovima tako je zabilježio porast prihoda od 46 posto u odnosu na lani, dok se zarada od odjela za poluvodiče u cjelini gotovo pa udvostručila na 10,06 bilijuna wona (8,5 mlrd. USD).

Dobro ide i sa zaslonima

Samsung je također i najveći svjetski proizvođač pametnih telefona. Prema njihovim podacima, treći je kvartal obilježila snažna potražnja za sklopivim uređajima kao što su Galaxy Z Flip 3 i Galaxy Z Fold 3 te jeftinijim izdanjima serije Galaxy.

Usprkos mogućim problemima s proizvodnjom i smanjenim ciljevima za Appelovu liniju iPhone 13, odjel koji se bavi zaslonima za mobilne uređaje povećao je prihode i zaradu zahvaljujući potražnji za novim proizvodima iz kategorije pametnih telefona, što se vjerojatno odnosi na OLED zaslone za Apple, piše Verge. Do kraja ove godine očekuju solidnu zaradu od prodaje ne samo zaslona za mobitele, već i za laptope, tablet računala i igraće konzole poput novog izdanja Nintendovog Switcha.

Što se televizora tiče, ta će tvrtka biti fokusirana na skuplje modele. Trebala bi početi proizvoditi nove uređaje temeljene na tehnologiji quantum dot u skladu s planom.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.