Logo
Ispiši ovu stranicu

Snapchat odličnim poslovnim rezultatima nadmašio očekivanja analitičara Istaknuto

Snapchat odličnim poslovnim rezultatima nadmašio očekivanja analitičara

Tijekom proteklog tromjesječja tvrtka Snap nadmašila je očekivanja analitičara i više nego udvostručila prihode te povećala broj korisnika.

Snap, čiji je glavni proizvod popularna aplikacija Snapchat, ostvarila je tijekom drugog kvartala 982 milijuna američkih dolara prihoda. Prošle je godine u isto vrijeme zabilježila 454 mil. USD. Očekivalo se kako će sada dosegnuti 846 mil. USD.

U ta su tri mjeseca dodali 13 milijuna dnevno aktivnih korisnika pa ih sad imaju 293 milijuna. Bio je to najbrži rast broja novih korisnika kojeg su zabilježili u zadnje četiri godine. Broj dnevno aktivnih korisnika za servis Spotlight, koji prikuplja sadržaje koje kreiraju korisnici, porastao je za 49 posto, a broj objava novih sadržaja dnevno se gotovo utrostručio.

Također su prepolovili gubitak, s 326 mil. USD iz 2020. na 151,6 mil. USD. Odlične poslovne rezultate pripisali su povoljnom okruženju i uspješnoj suradnji s oglašivačima na svim razinama.

Apple ih nije usporio

U tome ih nije omela ni Appleova značajka koja korisnicima omogućava prekid praćenja njihovih aktivnosti online u svrhe oglašavanja. Naprotiv. 

Kako tvrde u Snapu, više se korisnika odlučuje omogućiti to praćenje u Snapchatu nego što je to slučaj za prosjek kad su aplikacije tog tipa u pitanju, piše Market Watch.

To što je Apple kasnio s uvođenjem nove značajke iskoristili su kako bi oglašivače bolje pripremili na prijelazno razdoblje. Ipak, upozoravaju kako očekuju da će se posljedice Appleovog poteza početi osjećati kasnije nego što su prvotno prognozirali.

Uz to su ugradili i nove značajke koje bi također mogle početi donositi prihode.

Vrijednost Snapovih dionica skočila je 18 posto po objavi poslovnih rezultata za drugi kvartal 2021. Od početka godine njihova je cijena narasla za 25 posto.

Tijekom aktualnog kvartala očekuju prihode između 1,07 i 1,085 milijardi USD. Analitičari predviđaju nešto niže prihode, na razini od 1,01 mlrd. USD.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.