Logo
Ispiši ovu stranicu

Šef Twittera izradit će novčanik za bitkoine Istaknuto

Šef Twittera izradit će novčanik za bitkoine

Tvrtka Square sprema se napraviti hardverski novčanik za digitalnu kriptovalutu bitkoin.

Najavio je to šef odjela za hardver te tvrtke Jesse Dorogusker nakon što je njen glavni izvršni direktor Jack Dorsey (inače i prvi čovjek Twittera) tijekom lipnja tvitnuo kako se o tome razmišlja.

Dorogusker je naveo kako su odlučili izraditi hardverski novčanik i prateću uslugu kako bi čuvanje bitkoina učinili pristupačnijim većem broju korisnika. Novčanik bi trebao biti globalno dostupan, prilagođen korištenju na mobilnim uređajima i podržavati više potpisa.

U Squareu trenutno okupljaju mali tim, na čelu s Maxom Guiseom, koji će biti zadužen za razvoj proizvoda. U planu je zapošljavanje za pozicije koje će se baviti softverom, hardverom, sigurnošću i poslovnom stranom projekta. 

Pritom namjeravaju nastaviti izravno komunicirati sa zajednicom kako bi dobili povratne informacije. Dosad je ta ideja naišla na dobar odziv, prenosi njegove riječi Verge.

Dorsey je izrazito zainteresiran za bitkoin

Za razliku od privatnih novčanika, koje u potpunosti kontroliraju njihovi vlasti, kod ovakvih hardverskih novčanika dio kontrole prepušten je trećim stranama. U ovom slučaju to će gotovo sigurno biti tvrtka Square.

Dorsey dosad nije krio kako je iznimno zainteresiran za bitkoin. U njegovoj biografskoj crtici na Twitteru stoji tek #bitcoin.

Bio se također pohvalio bitkoin satom dok je svjedočio pred američkim Kongresom i rekao kako bi radio isključivo na toj digitalnoj valuti kad se ne bi bavio Squareom i Twitterom.

Hardverski novčanik za bitkoin neće biti prvi Squareov proizvod fokusiran na bitkoin. Već je dostupna njihova aplikacija Cash App pomoću koje je moguće kupovati i prodavati tu kriptovalutu.

Vrijednost kriptovaluta je tijekom travnja ove godine dosegla vrijednost od dva bilijuna američkih dolara. Usprkos tome taj je segment valutnog tržišta i dalje vrlo slabo reguliran. Američka senatorica Elizabeth Warren nedavno je upozorila na rastuće rizike po potrošače i financijska tržišta uslijed sve veće izloženosti kriptovalutama.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.