Logo
Ispiši ovu stranicu

U TikToku se sad možete javiti i na oglas za posao Istaknuto

U TikToku se sad možete javiti i na oglas za posao

U popularnoj društvenoj mreži za kratke video zapise TikTok počeli su isprobavati kako bi im moglo ići posredovanje u zapošljavanju.

Pokrenuli su novo web odredište TikTok Resumes pomoću kojeg se njihovi korisnici u Sjedinjenim Državama mogu prijaviti za poslove na raznim razinama tako što će postaviti oznaku (hashtag) #TikTokResumes na video zapise koje objavljuju.

Inicijativa je dio pilot programa u kojem trenutno sudjeluje tridesetak tvrtki, među kojima su Target, Spotify i Chipotle, kao i nekolicina odabranih medijskih kompanija kao što su Meredith Corporation, ATTN i PopSugar, piše Gizmodo

Taj je program nastao temeljem sadržaja koji su se sami spontano pojavili na toj platformi (poput, primjerice, #CareerTok), ali i nastojanja te tvrtke da ostane atraktivna studentima i mlađoj publici općenito, piše Verge.

U TikToku kažu kako žele pomoći korisnicama i korisnicima koji su u potragu za poslom tako što će ih "potaknuti na pretvaranje tradicionalnih papirnih životopisa u digitalne video prezentacije ili brzinske prezentacije".

Oglasi za prvu rundu do 31. srpnja

Kako bi ih u tvrtkama kojima su namijenjene mogli vidjeti, ovi video CV-ji morat će biti objavljeni u sklopu aplikacije kao javni. Iz TikToka su također napomenuli kako se načini zapošljavanja razlikuju od tvrtke do tvrtke, pa bi moglo biti zahtjevno pratiti je li video prijava uzeta u obzir ili uopće nije bila zaprimljena.

Rok za predaju prvih molbi za posao u nesvakidašnjem formatu je subota, 31. srpnja. Mogu biti dugi do tri minute, nakon što su u TikToku nedavno dodali tu značajku.

Neki od trenutno dostupnih poslova uključuju stvaranje sadržaja za TikTok, dok su drugi u potrazi za voditeljima i video producentima koji mogu raditi na više platformi. 

Ima i oglasa za jednostavne fizičke poslove u trgovinama i skladištima, ali i onih na puno radno vrijeme, pa i poneka razmjerno visoko rangirana pozicija. Spotify, recimo, u sklopu pilot programa traži višeg podatkovnog inženjera.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.