Logo
Ispiši ovu stranicu

Job Fair Meetup 2021: Preko stotinu pitanja za IT poslodavce Istaknuto

Job Fair Meetup 2021: Preko stotinu pitanja za IT poslodavce

Ako je prvi Job Fair Meetup, sajam namijenjen studentima zainteresiranima za rad u ICT industriji, bio poprilično “zatvoren” radi mjera prevencije protiv širenja koronavirusa, za drugi se može reći da je otišao u još veći “lockdown”.

S obzirom na još uvijek nepovoljnu situaciju oko koronavirusa te nepredvidljive okolnosti vezane za donošenja mjera, odlučili su se na strožu, ali sigurniju varijantu. Drugi Job Fair Meetup održan je sredinom svibnja (10. - 14.), što je inače tradicionalan termin održavanja sajma, pred ljetnu pauzu i razne programe prakse.

Studenti su mogli fizički prisustvovati samo radionicama, koje su se održavale na FER-u, uz prethodnu prijavu, naravno, dok su se predavanja i panel diskusije nominalno održavali u Klubu studenata elektrotehnike KSET, koje su studenti mogli pratiti tek putem online platformi Zoom, YouTube i Facebook. Usto, networking se održavao online putem Zooma, odnosno soba u kojima su studenti mogli naknadno postavljati pitanja predavačima. Organizatori su i ovaj put snimili te uploadali sva predavanja i panel diskusije za sve koji su nisu mogli stići na sva događanja koja su ih zanimala.

Unatoč zatvorenijem pristupu, organizatori su se potrudili privući studente bogatim programom, na kojem je sudjelovalo 56 poslodavaca kroz 45 predavanja, 11 radionica, 4 panel diskusije te 1 hot talk. Predavanja su dodatno bila podijeljena u tri tematske kategorije, koje su se ticale građenja karijere, rješavanja originalnih problema te suvremenih trendova u ICT industriji. Predavanja su pokrila širok raspon tehnologija: od klasičnog web i softver developmenta do machine learning i embedded sistema. S druge strane, panel diskusije su obrađivale nešto šire teme, poput projekt menadžmenta, važnosti 5G-a, informacijske sigurnosti te vođenja startupa.

Nagrade za najbolja pitanja studenata

Medijska kuća VIDI koja je već duži niz godina partner Job Faira i Job Fair Meetupa i ove godine je tradicionalno održavala natječaj koji je studentima omogućio da na jedan dan postanu Vidijevi IT novinari i svaki dan održavanja sajma osvajaju vrijedne nagrade za najbolja pitanja koja su postavljali ICT tvrtkama. Na ovogodišnjem Job Fair Meetupu smo zabilježili više od 100 pitanja koje su studenti postavili potencijalnim poslodavcima.

Čitav izvještaj s ovogodišnjeg Job Fair Meetupa možete pročitati na ovoj poveznici: https://www.vidi.hr/Non-Tech/Hrvatska/JOB-FAIR-preko-stotinu-pitanja-za-IT-poslodavce

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.