Logo
Ispiši ovu stranicu

Amazon Prime Day se vraća, hoće li ga zasjeniti prosvjedi radnika? Istaknuto

Amazon Prime Day se vraća, hoće li ga zasjeniti prosvjedi radnika?

Amazon Prime Day, dvodnevno događanje američkog diva digitalne trgovine, ove će godine biti održano tijekom 21. i 22. lipnja.

Amazon je inače obično to događanje kad su u ponudi veliki popusti na ogroman broj proizvoda iz njegovog kataloga održavao sredinom srpnja. Ali, prošle je godine bilo odgođeno sve do listopada zbog širenja pandemije koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19.
Za ovu su godinu već bili potvrdili kako će ga održati tijekom drugog ovogodišnjeg tromjesječja. Uz Black Friday i Cyber Monday to je najveće događanje te vrste u Sjedinjenim Državama i jedno od najvećih na svijetu.

Iz Amazona najavljuju kako će se na sniženju naći na milijune proizvoda renomiranih proizvođača, ali i više od milijun ponuda iza kojih stoje male i srednje velike tvrtke.

Objavili su kako su uložili više od sto milijuna američkih dolara kako bi manjim tvrtkama pomogli pri uključivanju i sudjelovanju u Prime Dayu. Također, članovi Amazon Primea (njih više od 200 milijuna) dobit će vaučer vrijedan deset USD za korištenje tijekom Prime Daya ako barem toliko potroše na kupovinu u odabranim malim tvrtkama od 7. do 20. lipnja.

Vrijeme velikih promjena

Amazon Prime Day veliko je i važno događanje ne samo za tu tvrtku već i za digitalnu trgovinu općenito. Pandemiji usprkos, uspjelo je donijeti 108,5 milijardi USD neto prodaje, od čega je Amazonovim partnerima otišlo više od 3,5 mlrd USD, piše Verge.

Ove godine dolazi u vrijeme velikih promjena za Amazon. Osnivača i dugogodišnjeg glavnog izvršnog direktora Jeffa Bezosa na čelnoj će poziciji zamijeniti šef odjela Amazon Web Services Andy Jassy, a preuzimanje MGM-a za 8,45 mlrd USD moglo bi donijeti pregršt novih naslova u katalog servisa Amazon Prime Video.

S druge strane, pritisak zbog problema sa sporovima oko tretmana radnika raste i ne pokazuje naznake popuštanja. Prošle su godine zaposlenici Amazona u Njemačkoj održali štrajk tijekom Prime Daya.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.