Logo
Ispiši ovu stranicu

Sajam IFA 2021 otkazan, MWC pod upitnikom Istaknuto

Sajam IFA 2021 otkazan, MWC pod upitnikom

Prvotno planiran za razdoblje od 3. do 7. rujna ove godine, jedan od najvećih svjetskih sajmova potrošačke elektronike ipak neće biti održan.

"Nekoliko ključnih globalnih zdravstvenih parametara nisu se poboljšavali onoliko brzo koliko smo se nadali, od pojave novih sojeva koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19 na jugu Azije do nastavka neizvjesnosti oko dostupnosti cjepiva diljem svijeta", naveli su u priopćenju o otkazivanju sajma IFA 2021 iz organizacije Consumer & Home Electronics GmbH.

Iako su organizatori tijekom travnja bili najavili potpuni povratak tijekom ove godine, već se krajem prošlog mjeseca moglo naslutiti kako se nad tu manifestaciju nadvijaju crni oblaci. Naime, sredinom travnja broj zaraženih koronavirusom u Njemačkoj došao je blizu brojke od 20 tisuća novih slučajeva dnevno. Prošle su godine u to vrijeme bilježili tri tisuće dnevno, piše Engadget.

MWC ne odustaje, ali...

Uz to, više velikih izlagača odustalo je od sudjelovanja uživu u sajmu Mobile World Congress (MWC) krajem narednog mjeseca u Barceloni (Španjolska). Među njima su bili Qualcomm, Google, IBM, Nokia, Sony, Oracle, Ericsson, Samsung i Lenovo, piše Tech Radar.

Zbog toga će i MWC biti znatno manji no što je planirano, pritisnut sigurnosnim mjerama, ograničenjem putovanja i općenito klimom opreza koja vlada i među ljudima koji su se već cijepili. Kako sad stvari stoje, bit će to svojevrsno hibridno događanje koje bi od ponedjeljka, 28. lipnja, trebalo ponuditi izlagače online i offline. Ako će, naravno, uopće biti održano. Američki Consumer Electronics Show ove je godine održan u potpuno virtualnom izdanju.

Problem za IFA-u u velikoj mjeri predstavlja i to što Messe Berlin - gdje je trebala biti održana - trenutno služi kao hitni zdravstveni pogon i središte za cijepljenje. Planirana događanja Berlin Photo Week i SHIFT Mobility bit će održana, no IFA je odgođena do 2. rujna iduće godine.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.