Logo
Ispiši ovu stranicu

Aktivno je više od tri milijarde uređaja s Androidom Istaknuto

Aktivno je više od tri milijarde uređaja s Androidom

Na svijetu ima više od tri milijarde aktivnih uređaja s operativnim sustavom Android, moglo se čuti tijekom konferencije Google I/O 2021.

Od 2019. godine, kad je Google održao posljednje izdanje svoje godišnje konferencije namijenjene razvojnim programerima, do danas broj uređaja s Androidom povećan je za 500 milijuna, tako da ih sad ima tri milijarde. Još 2017. bilo ih je dvije milijarde.

Ta brojka dolazi iz Googleove trgovine aplikacijama Play, gdje ne uzimaju u obzir uređaje s Androidom koji koriste druge trgovine, poput primjerice uređaja iz serije Amazon Fire i veliki broj uređaja u Kini koji ne koriste Googleove aplikacije uopće.
To znači kako je stvarni broj aktivnih uređaja s nekom inačicom Androida vjerojatno daleko veći, piše Verge. Usporedbe radi, Apple je nedavno objavio kako je broj aktivnih iPhonea premašio milijardu.

Noviteti vezani uz poslovni softver

Iz niza novih značajki i projekata predstavljenih tijekom konferencije Google I/O 2021 izdvojit ćemo seriju namijenjenih setu poslovnih softverskih alata Workspace (do 2020. godine poznatog po nazivu Google Suite). Uvedeno je, naime, nešto su nazvali pametnim platnom (smart canvas), a što bi trebalo poslužiti kao temelj za što tješnje povezivanje svih dijelova Workspacea.

Tako će, primjerice, biti moguće pokrenuti video konferenciju Meet u aplikaciji GDocs i podijeliti dokument u Meetu jednim klikom. Osim u GDocs, to će biti moguće i u aplikacijama Google Sheet, Slide i drugima. U Googleu se nadaju kako će time potaknuti korisnike na korištenje njihovih rješenja umjesto konkurentskih (primjerice, platformi kao što su Slack ili Zoom).

Nove značajke i mogućnosti bit će implementirane postupno, ali pojedine su već dostupne korištenjem znaka @. Unesete li ga u GDocs, pojavit će se skočni izbornik s trenutno raspoloživim opcijama. Bit će dovoljno odabrati jednu od njih kako bi stvorili poveznicu s drugom aplikacijom.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.