Logo
Ispiši ovu stranicu

Twitter bi napokon mogao uvesti pretplatu Istaknuto

Twitter bi napokon mogao uvesti pretplatu

U Twitteru planiraju pokrenuti uslugu pretplate koja bi koštala 2,99 američkih dolara mjesečno i ponudila ekskluzivne značajke.

Naznake o mogućoj pretplati, nazvanoj Twitter Blue, otkrila je istraživačica Jane Manchun Wong, koja je o tome s nekoliko tvitova izvijestila javnost. Wong je poznata po tome što je u više navrata najavila nove značajke i usluge prije no što bi to učinile poznate tvrtke.

Među značajkama koje bi bile dostupne samo uz mjesečnu pretplatu su mogućnost povlačenja već odaslanog tvita, označavanja tvitova bookmarkom, ali i dugo očekivano dugme za uređivanje tvitova.

Kako je navela Wong, pretplata bi mogla biti ponuđena u nekoliko kategorija te platišama ponuditi značajno manje zakrčeno iskustvo korištenja popularne aplikacije. Također, jedna od premijskih značajki je Collections, pomoću koje je moguće pohraniti i organizirati omiljene tvitove u zbirke kako bi ih bilo lakše pronaći kasnije, piše PC Mag.

Kako su sad stvari postavljene, pretplata bi se automatski obnavljala iz mjeseca u mjesec i bilo bi ju moguće otkazati u bilo kojem trenutku. Moguće kako u početku neće biti dostupna godišnja pretplata.

Hrpa novih značajki već je stigla

Zasad nije poznato kad bi Twitter Blue mogao zaživjeti, kao ni hoće li do toga uopće doći. Ovo nije prvi put kako se šuška o mogućnosti uvođenja pretplate za Twitter, ali dosad nije bilo ovoliko konkretnih pojedinosti koje podržavaju ta govorkanja.

Početkom ovog mjeseca, piše Yahoo! Finance, Twitter je kupio tvrtku Scroll čiji je glavni proizvod softverski alat za blokiranje oglasa. Bivši glavni izvršni direktor te tvrtke Tony Haile tad je tvitnuo kako će Scroll biti integriran u širi Twitterov model pretplate kasnije tijekom godine.

Iako dosad nisu potvrdili planove o pretplati, u Twitteru su tijekom nekoliko zadnjih tjedana upogonili nekoliko novih značajki.

Tako je, primjerice, od sad moguće izravno platiti tviteraše za objave i sadržaj (Tip Jar). Uz to su nadogradili upozorenje koje ide uz uvredljive tvitove, poboljšali algoritam za rezanje fotografija i korisnicima uređaja s operativnim sustavom Android omogućili pretraživanje izravnih poruka.

Tijekom prvog ovogodišnjeg tromjesječja ostvarili su 1,04 milijarde američkih dolara prihoda i 68 milijuna USD zarade. Broj dnevno aktivnih korisnika koje je moguće monetizirati povećan je za 20 posto.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.