Logo
Ispiši ovu stranicu

Sony ulaže u Discord, integrirat će ga s PlayStationom Istaknuto

Sony ulaže u Discord, integrirat će ga s PlayStationom

Jim Ryan, predsjednik i glavni direktor Sony Interactive Entertainment, objavio je kako u toj tvrtci već užurbano rade na povezivanju Discorda sa servisom PlayStation Network.

Cilj je, kako je naveo Ryan, "približiti iskustva korištenja Discorda i PlayStationa na igraćim konzolama i mobilnim uređajima početkom iduće godine, kako bi prijateljima, skupinama izajednicama olakšali druženje, zabavu i komunikaciju dok se zajedno igraju". Kao rok je naveden početak iduće godine.

Iako nije precizirao o čemu se točno radi, Tech Crunch piše kako možemo očekivati veće promjene koje će se vjerojatno poklopiti s opsežnijim nadogradnjama za igraću konzolu PlayStation 5. Sasvim je moguće kako će u fokusu biti mogućnosti glasovne komunikacije koje Discord nudi.

Do ovog je poteza došlo nakon što je Sony sudjelovao u manjinskom ulaganju u sklopu serije H, obično rezervirane za investicije u kasnijim fazama razvoja startupa. Nije objavljeno o kojem je iznosu riječ.

Platforma sa 140 miljuna korisnika

Discord su 2015. godine pokrenuli Jason Citron i Stan Vishnevskiy. Do kraja prošle godine ta je platforma prikupila više od 140 milijuna mjesečno aktivnih korisnica i korisnika.

Većinu tog broja čini zajednica zaljubljenika u računalne igre koji rado koriste koriste značajke poput grupnog i glasovnog chata. No, Discord je poslužio i za organizaciju hibridnih ili poptuno virtualnih događanja, poput primjerice znanstveno-fantastične konvencije Sferakon u Zagrebu 2020. godine.

Tijekom ožujka pojavila se vijest kako Microsoft pregovara s Discordom o mogućem preuzimanju vrijednom deset milijardi američkih dolara. Ali, kako piše Polygon, ti su pregovori prekinuti jer su u Discordu zaključili kako bi radije ostali nezavisni i okušali sreću s javnom ponudom dionica. 

Sony je, s druge strane, tijekom tog istog mjeseca kupio Evolution Championship Series, jedno od najvećih e-sportskih događanja fokusiranih na borilačke igre.

Vezani članci

Copyright IT BIZ Crunch © - Powered by VIRO ITS Informacijske tehnologije i savjetovanje. All rights reserved.