Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Dell Vostro 3580 je brz i opremljen poslovni laptop Istaknuto

Dell Vostro 3580 je brz i opremljen poslovni laptop

Dell pruža poprilično atraktivnu ponudu poslovnih uređaja kroz veliki dio cjenovnog spektra, a Vostro osigurava manjim poduzećima pouzdana prijenosna računala.

Pred nama se našao Dellov laptop specifično namijenjen manjim poslovnim okruženjima. To znači da nas specifikacije u gaming ili “creative” smislu neće očarati jer su grafičke performanse svedene na Intelovu UHD 620 grafiku i sve što već ona donosi. Naš specifičan model došao je s Core i5-8265U procesorom koji će sa svoje četiri jezgre te osam threadova i pristojnim boostom od 3,9 GHz osigurati da se svi vaši zadaci odvrte bez ikakvih čekanja kada pričamo o office i sličnim alatima, a kompliciraniji zadaci neće vas zaustaviti u radu, već ćete moći nesmetano nastaviti raditi. Procesor se sa svojih 15W maksimalne snage neće pretjerano grijati u svakodnevnim zadacima.

Uz procesor smo dobili 8 GB RAM memorije što je dovoljno za sve zadatke i trenutačno je standard s kojim se isporučuju prijenosnici. Ako možete, uzmite verziju sa 16 GB RAM memorije kako bi se osigurali da ni u budućnosti neće biti potreba za nadogradnjam. S obzirom na to da se radi o DDR4 memoriji solidne brzine, s te strane možete očekivati dobre performanse.

Za pohranu ovaj laptop ima 256 GB M.2 PCIe SSD disk koji stvarno ubrzava laptop te ga za vrijeme koje smo s njime proveli nismo morali uopće čekati da izvrši naše naredbe. Razlika u performansama između ovoga i klasičnog diska je ogromna te nam je drago da su i poslovni laptopi počeli koristiti bolje diskove.

Baterija je kapaciteta 42 WHr, što će pri svjetlini zaslona od 30 % dovoljnog za rad u zatvorenom pri obavljanju office zadataka osigurati rad od oko pet ili više sati. Naravno, trajanje baterije jako ovisi i o vrsti rada koji procesor obavlja, pa je teško precizno definirati trajanje baterije. Baterija prema Dellovim specifikacijama ima vijek trajanja od oko 300 punjenja/pražnjenja, što se uvelike može poboljšati ako pogledate po internetu kako bi se trebalo koristiti punjive baterije te budete sigurni da ona ne pada ispod 20 %, niti ju punite iznad nekih 80 %, osim ako će vam trebati za put.

Detaljnu recenziju Dell Vostro 3580 poslovnog prijenosnika možete pronaći na našem portalu VIDILAB.com.

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next