Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Biljana Cerin izabrana u upravni odbor najveće svjetske organizacije za informacijsku sigurnost Istaknuto

Biljana Cerin izabrana u upravni odbor najveće svjetske organizacije za informacijsku sigurnost

Hrvatica Biljana Cerin, koja je na našoj prošlogodišnjoj ICT Gold Awards 2016 konferenciji odabrana među Top 50 žena hrvatskog IT-a, izabrana je za jednog od četiri nova člana upravnog odbora najveće svjetske organizacije za informacijsku sigurnost (ISC)².

S više od 125.000 certificiranih stručnjaka, organizacija Information Systems Security Certification Consortium diktira globalne standarde informacijske sigurnosti, a ovo je prvi put da je u njen upravni odbor izabrana stručnjakinja iz Hrvatske.

David Shearer, izvršni director (ISC)², izjavio je da će se četvoro novoizabranih u odboru pridružiti ostalim direktorima, redom vrhunskim internetskim, informacijskim, softverskim i infrastrukturnim sigurnosnim stručnjacima, predstavnicima akademske zajednice, privatnih organizacija i vladinih agencija iz cijelog svijeta kako bi zajednički definirali strateške odrednice ove organizacije.

Biljana je diplomirala na FER-u, a informacijskom sigurnošću se počela baviti prije petnaestak godina. Specijalizirala se za sustavno upravljanje rizicima informacijske sigurnosti i sukladnošću sa regulatornim zahtjevima. U ovom je području  savjetovala vodeće hrvatske tvrtke te Fortune 500 tvrtke kao što su Merck, Amgen i MGM Resorts International te Stanford University. Trenutno je fokusirana na područje zaštite osobnih podataka i usklađivanje sa GDPR uredbom.
Čestitamo gospođi Cerin na ovom imenovanju u upravni odbor (ISC)²!

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next