Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Intel na tržište lansira osmu generaciju Core procesora kao odgovor Ryzenu Istaknuto

Intel na tržište lansira osmu generaciju Core procesora kao odgovor Ryzenu
U ovom trenutku još nije poznato koliki su dio tržišnog kolača uzeli AMD-ovi Ryzen procesori, no sigurno su stvorili određenu prijetnju Intelu, koji će im sada pokušati odgovoriti osmom generacijom Core procesora koja će biti službeno predstavljena 21. kolovoza 2017. a čitavo predstavljanje moći ćete pratiti uživo na Intelovoj Facebook stranici.
 
U svojoj službenoj objavi Intel začudo ne iznosi apsolutno nikakve tehničke detalje o novim procesorima, no za očekivati je povećanje broja jezgri, pa će Core i5 i Core i7 desktop CPU-i najvjerojatnije stići sa 6 jezgri, dok će Core i3, Pentium i slabiji procesori za laptope dobiti po 4 jezgre.
 
U osnovi ovo predstavlja nastavak onoga što Intel radi s Core i9 i X-serijom Core i7 procesora, čime želi s dodatnim jezgrama uzeti primat AMD-u u onim zadaćama za koje je važan broj jezgri.
 
Iz tog razloga od osme generacije Core procesora ne očekujemo neki veliki tehnološki iskorak, jer će biti izrađeni u 14-nanometarskoj tehnologiji proizvodnje kao i prošla generacija, s time da će biti nove Coffee Lake arhitekture.
Prava velika stvar iz Intela će biti znatno učinkovitiji i brži CPU-i Cannonlake arhitekture koji će biti izrađeni 10-nanometarskim procesom, a trebali bi se pojaviti krajem godine. 
 
Izvor: VIDI.hr
na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next