Biz Tech web portal powered by vidi logo2

Twitter uvodi mjesečnu pretplatu od 99 dolara za promoviranje postova Istaknuto

Twitter uvodi mjesečnu pretplatu od 99 dolara za promoviranje postova

Najnoviji izvještaj o financijskim rezulatima nikako ne pogoduje Twitteru, jer ukazuje na to da poznata internetska društvena mreža za mikro-blogging ne uspijeva privući nove korisnike, što se u konačnici održava na stagnaciju vrijednosti njezine dionice.

 

Za razliku od Facebooka, kojem promo "boosting" donosi solidne prihode, Twitter nije uspio motivirati tvrtke da se oglašavaju putem plaćenih kampanja, pa sada svim korisnicima želi ponuditi nešto novo, automatsku promociju svojih postova putem mjesečne pretplate u visini od 99 dolara.

Nova značajka koju nudi "Twitter for Business" trenutno se nalazi u fazi beta testiranja u kojem možete sudjelovati isključivo na poziv, no uskoro bi ju trebao omogućiti svim korisnicima i tvrtkama, koje će dobiti i 30 dana besplatnog trial razdoblja u kojem mogu isprobati je li im isplativa.

Twitter kaže da će korisnici i tvrtke moći normalno postati kao i do sada, a sustav će njihove postove automatski promovirati, odnosno prikazivati puno većem broju korisnika nego što bi to postigli "prirodno", pa se neće morati zamarati kreiranjem pojedinačnih kampanja, već će samo trebati označiti koja im je ciljna skupina korisnika važna za promociju.

Također navode da će svojim pretplatnicima svaki tjedan slati detaljne "report card" izvještaje s dosegom, "followerima" i "engagementsima".

Ovo je očiti pokušaj Twittera da se čim više dodvori manjim tvrtkama koje ne žele plaćati kampanje za pojedinačne postove, a zasad nije poznato hoće li društvena mreža uvesti i neke promjene u klasični sustav oglašavanja.

Izvor: Vidi.hr

na vrh članka

Više...

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next